Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

Πρόστιμο - ρεκόρ στην BP

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2009 17:27

bpΠρόστιμο ύψους 87 εκατ. δολαρίων επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στην BP για παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας στο διυλιστήριο του Τέξας, στο οποίο 15 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, το 2005, από έκρηξη που σημειώθηκε.

Ειδικότερα, η αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, η OSHA, επικαλέσθηκε συνολικά 270 παραβιάσεις στο εν λόγω διυλιστήριο, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης.

Ο πετρελαϊκός όμιλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της OSHA να επιβάλει το πρόστιμο προτού δημοσιοποιηθεί η εκτίμηση επιτροπής αναφορικά με την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας στο διυλιστήριο του Τέξας – το τρίτο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως έχουμε τηρήσει πλήρως τη συμβιβαστική συμφωνία και ανυπομονούμε να το δείξουμε αυτό πριν από την έκθεση της επιτροπής», τονίζει η BP στην ανακοίνωσή της και δεσμεύεται να συνεργαστεί με την αμερικανική υπηρεσία.

Πέραν του ανωτέρω προστίμου, η εταιρεία έχει ήδη πληρώσει πρόστιμο 21,3 εκατ. δολαρίων στην OSHA το 2005 και έχει εισέλθει σε τετραετή συμφωνία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας στο διυλιστήριο του Τέξας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: