Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Οικονομικός Πόλεμος - Πόσο θα αντέξει η Ελλάδα?

Σήμερα η κρατική επενδυτική εταιρία των Ηνωμένων Εμιράτων (Dubai World) αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσης, μέσω της κυβέρνησης των Εμιράτων ζήτησε επίσημα το πάγωμα της αποπληρωμής των τακτικών δανείων της (με βάρος υποχρεώσεων που αγγίζουν τα 59 δισ δολλάρια).

Αναλογιζόμενος το άνωθεν, ακούγοντας το πόσο δύσκολα κινείται η Παγκόσμια αγορά, και μέσα σε έναν τόσο δύσκολο πόλεμο που διεξάγεται μέρα με την ημέρα ήρθαν και οι σημερινές δηλώσεις των FINANCIAL TIMES που λένε τα κάτωθι για την Ελλάδα:

  1. τα επιτόκια εκτινάχθηκαν, δανειζόμαστε ως κράτος δύο ίσως και τρείς φορές ακριβότερα από άλλα κράτη.
  2. Μετά την βόμβα που έσκασε από DUBAI WORLD, η διεθνής κοινότητα φοβάται ακόμα περισσότερο ότι η επόμενη στάση πληρωμών θα προέλθει από την Ελλάδα.
  3. Η Ελλάς είναι σε χειρότερη πιστωτική θέση από την Κολομβία και τον Παναμά.
  4. Τα δυσμενή δημοσιεύματα παίρνουν και δίνουν στα διάφορα οικονομικά forums με αποτέλεσμα το βαθύτατο πλήγμα της Ελλάδος.
  5. Η Ελληνική οικονομία μοιάζει με όλες τις καταστροφές του Ζορμπά
  6. Η Ελλάς πλέον είναι μία Ισλανδία στο Αιγαίο έτοιμη να βουλιάξει.
  7. Τα ασφάλιστρα οιονομικού κινδύνου, για όσους επενδυτές θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, έχουν εκτιναχτεί στα ύψη αποτρέπωντας την οποιαδήποτε επένδυση στην χώρα μας, αφού πλέον τα ασφάλιστρα είναι υψηλότερα από αυτά την Νοτίου Αφρικής, της Πολωνίας και του Περού.
  8. Οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί και Επενδυτές ζητούν επίσημα από την Ελλάς, να ολοκληρώσει το ταχύτερο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως το ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας, τις οποίες είχε υποσχεθεί οτι θα ολοκληρώσει όταν εντάχθηκε στο Ευρώ, αλλά τις οποίες δεν έχει καν ξεκινήσει.
  9. Χωρίς μεταρρυθμίσεις ακαριαίες η χώρα αντιμετωπίζει έναν αργό θάνατο.
  10. Τα Ελληνικά ναυπηγεία της χώρας θα γίνουν η σκουριά της Μεσογείου.
Τόσα χρόνια πέρασαν, τόσοι και τόσοι άνθρωποι φωνάζουμε για τα χάλια μας, για τα ρημάδια τα ναυπηγεία μας, λεφτά δεν έχουμε, τίποτα πλέον δεν παράγουμε, ακόμα και τα super markets ανήκουν σε ξένες εταιρίες, τα Ελληνικά Ναυπηγεία γιατί τα βουλιάξαμε? Έχω άδικο να πιστεύω ότι ήταν σχέδιο καλά στημμένο?

Θέλετε το κερασάκι στην τούρτα? Δείτε ανάρτηση του ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ

Καταρρέει το X.A.- πάνω από 6% οι απώλειες


Πτωση και απαισιοδοξία των επενδυτών για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο γενικός δείκτης τιμών βρίσκεται στις 2.218,82 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 6,48%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα...



...327,22 εκ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν οι εξής: των Ασφαλειών κατά 6,76%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 6,30%, των Τραπεζών κατά 5,33%, των Τροφίμων-ποτών κατά 4,15% και της Υγείας κατά 3,89%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 4,34%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει απώλειες κατά 3,25% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,40%.

Share on Facebook







Δεν υπάρχουν σχόλια: