Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Π. Φασούλας: "Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το λιμάνι"...

Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το λιμάνι υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, στη ΝΕΤ. Ο κ. Φασούλας τόνισε την ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης του Πειραιά από τις κυβερνήσεις και τις κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που λειτουργούν στην πόλη, γιατί είναι μια πόλη με αυξημένες απαιτήσεις.Δεν μπορεί ο ΟΛΠ, το ΣΕΦ, η ΕΥΔΑΠ, τα Τουριστικά Ακίνητα, να μη πληρώνουν δημοτικά τέλη και να μην αποδίδουν τίποτα στον Πειραιά. Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, τόνισε χαρακτηριστικά: « Εμείς μπορέσαμε να λειτουργήσουμε το Δήμο χωρίς καμία βοήθεια από την Κυβέρνηση παρά την τραγική οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε. Μέχρι τώρα εξυπηρετούμε το χρέος το οποίο ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και έχουμε ξεπληρώσει μέσα στα πρώτα δυόμισι χρόνια διπλάσιο ποσό απ΄ ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στα οκτώ χρόνια.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά μίλησε και για τα 8 προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος τονίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα ανακύκλωσης όταν ανέλαβε. Επίσης, για τους 1000 μπλε κάδους που τοποθετήθηκαν στη πόλη και που μέχρι πρόσφατα δεν έδιναν στον Πειραιά.

« Είμαι περήφανος πρόσθεσε γιατί είμαι ο μοναδικός από τους 46 Δημάρχους που έχουν περάσει από τον Πειραιά που δεν έχουν αυξήσει επί 4 έτη τα δημοτικά τέλη, ούτε έχει φορολογήσει το λαό.

Ο κ. Φασούλας αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα: Στην αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου που επί 20 χρόνια ήταν κλειστό, στην αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου, σ΄ ένα γιαπί που επί 40 χρόνια ήταν μπλοκαρισμένο, στην ανέγερση του κτιρίου της Ραλλείου που βρισκόταν υπό έξωση, στο ΤΡΑΜ που η Δημοτική Αρχή φέρνει στη πόλη, το ΜΕΤΡΟ που έπρεπε τα έργα να ξεκινήσουν το 2007 και αδικαιολόγητα μετατέθηκαν το 2014, στο δίκτυο μονόδρομων που χρηματοδοτεί ο ίδιος ο Δήμος, στο νέο portal του Δήμου Πειραιά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στο Συμμετοχικό Προϋπολογισμό και στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη από το σπίτι.

Όσον αφορά το παζάρι υπογράμμισε ότι στη νέα θέση που θα πάει ελέγχεται καλύτερα και ταυτόχρονα απελευθερώνει κεντρικούς λεωφόρους της πόλης, που κάθε Κυριακή παραμένουν κλειστοί.

Τάχθηκε υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης και της συνένωσης των Δήμων με τη μείωση του αριθμού τους.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση αν θα παραμείνει Δήμαρχος και την άλλη τετραετία απάντησε: «Βεβαίως θα παραμείνω. Δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω την πόλη, τώρα που θέσαμε τις βάσεις για ένα διαφορετικό Πειραιά.

Με το Δημοτικό Θέατρο, το νέο Δημαρχείο, τις μονοδρομήσεις, το νέο κλειστό αυτοκινητόδρομο, που συνδέει το λιμάνι με την Εθνική Οδό, θα αλλάξει η εικόνα της πόλης και η ψυχολογία. Εάν καταφέρουμε να υποχρεώσουμε τους κρατικούς οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να αποδίδουν στον Πειραιά, ανάλογα με τις συνέπειες που προκαλεί η λειτουργία της στην πόλη, θα βελτιωθεί ριζικά η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: