Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Η εικονική πραγματικότητα και η αλήθεια για τους λαθρομετανάστες και τους μετανάστες

Posted by deltio11-xatzaras

10 δις τον χρόνο, κοστίζουν σε όλους μας οι τζάμπα εργάτες των εργολάβων, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα τους.


Μεγάλη Φοροδιαφυγή και Καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος.

Του Σπύρου Χατζάρα

Η ΝΔ, του (Καραμανλή) ,μέσα στο 2008 ,εξέδωσε περίπου 400.000 άδειες σε «μετανάστες» που «επέλεξαν» να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μας. Σύμφωνα, με τα ανακριβή ημιτελή και παραποιημένα στοιχεία, του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) στο οποίο ο Παυλόπουλος είχε τοποθετήσει πρόεδρο ένα «κομματόσκυλο» της ΝΔ, τον (καθηγητάκο μαθηματικών) Αλέξανδρο Ζαβό, οι «μετανάστες» ήταν από την Αλβανία, 316.000 , Ρουμανία 14.000 , Ρωσία: 11.000 , Πακιστάν: 12.800, Ουκρανία: 19.200, Μολδαβία: 10.000, Ινδία 10.000, Φιλιππίνες: 7.000. (Μπαγκλαντες 0,Ιρακ 0,Αφγανιστάν 0,Σομαλία 0.Αν είναι δυνατόν!!!!!)
Αυτοί οι περίπου 400,000 προστέθηκαν στους περίπου 800.000 ,που ήδη είχαν νόμιμη παρουσία στη χώρα μας. Οι παράνομοι «μετανάστες»,(χωρίς άδεια) υπολογίζονταν στις αρχές του 2009 από τις (πανάκριβες) δειγματοληπτικές έρευνες του ΙΜΕΠΟ , μεταξύ 205.000 και 250.000.
Ο «Χοντρικός» τους υπολογισμός είναι 1.500.000.
Χωρίς να υπολογίζουν τα μέλη οικογενειών, τους ανήλικους, και τους ηλικιωμένους, (που πάλι στο περίπου είναι 400,000) τα «κορίτσια»,τους μαφιόζους, τους αιτούντες άσυλο κλπ κλπ (στο περίπου είναι 150,000).
Το ΙΜΕΠΟ δηλαδή, υπολογίζει όλους τους ξένους στο «περίπου» σε 2.000.000.

Η «αλβανική κοινότητα» μιλάει για 1.500.000 Αλβανούς στην Ελλάδα. Η «Πακιστανική κοινότητα» για 500.000 και η «μουσουλμανική κοινότητα» (που «αγκαλιάζει» τους μη Πακιστανούς και Αλβανούς) για 1.000.000 .(Αυτοί όμως υπολογίζουν και τα μέλη των οικογενειών).

Την πραγματικότητα δεν την ξέρει κανείς. Και αν κάποιος την ξέρει δεν την λέει.

Ένας αριθμός μεταξύ 3.500.000-4.500.000 εκ θα μπορούσε υποθετικά να εκφράζει την πραγματικότητα.

Ένα σημαντικό ποσοστό των μεταναστών (43%), σύμφωνα με άλλη (πανάκριβη) δειγματοληπτική έρευνα του ΙΜΕΠΟ, προτίθεται να μείνει μόνιμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα, με τις πανάκριβες δειγματοληπτικές έρευνες του ΙΜΕΠΟ, το μέσο μηνιαίο ποσό των εμβασμάτων που στέλνουν μέσω τραπεζών, οι «νόμιμοι μετανάστες» στην πατρίδα τους , είναι 337 ευρώ .(4050 ευρώ τον χρόνο).Η διαρροή συναλλάγματος προς τις χώρες αποστολής είναι επίσημα 4 δις ευρώ τον χρόνο.
Είναι χρήματα που φεύγουν από την ελληνική οικονομία, και μειώνουν την ρευστότητα της.
Την 5 ετία της ΝΔ, το ποσό αυτό ήταν μεταξύ 15-20 δίς. Εάν υπολογίσουμε την αποταμίευση των παράνομων στο 50% των «νόμιμων», καταλήγουμε στο συντηρητικό συμπέρασμα, ότι η λαθρομετανάστευση «ωφέλησε» την ελληνική κοινωνία και οικονομία, με «αφαίμαξη» 30 δις ευρώ τουλάχιστον.

-Ταυτόχρονα το συνολικό ποσό των αποταμιεύσεων των «μεταναστών» στις ελληνικές τράπεζες υπολογίζεται σε 560 εκατ. ευρώ. (185 ευρώ το μήνα κατά κεφαλή).

-Η μέση μηνιαία αμοιβή τους είναι 810 ευρώ.

Επομένως με 9720 ευρώ ετήσιο εισόδημα δεν πληρώνουν φόρους, είναι πελάτες όλων των κοινωνικών επιδομάτων ,και έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν εκπαίδευση, και παιδικό σταθμό, για τα «ελληνόπουλα» τους.

Τώρα πώς είναι δυνατό με εισόδημα 810 ευρώ, να αποταμιεύουν τα 522, είναι ένα μαθηματικό ζήτημα για τον κ.Ζαβό και την κυβέρνηση.

Εδώ κρύβεται η τεραστία εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.

Ακόμα η «άφιξη» των 2.500.000 -300000 λαθρομεταναστών, έχει αποφέρει στην Μαφία-τούρς ένα (αφορολόγητο) εισόδημα τουλάχιστον 10.000.000 δίς ευρώ, που το μισό έφυγε για «άλλες μαφίες».

Το 18% των «μεταναστών» είναι «αυτοαπασχολούμενοι», και το 3% έχουν μπεί στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Από την πρώτη εκτίμηση η ζημιά για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι η διαρροή 35 δις που λείπουν από τις ελληνικές τσέπες και την ελληνική οικονομία, φοροδιαφυγή 4-5 δίς που λείπουν από το έλλειμμα, και εισφοροδιαφυγή 2,5-3,5 δις που λείπουν από τα χρεωκοπημένα Ταμεία. Ενώ το δημοσιονομικό βάρος των παροχών στους «τζαμπατζήδες» υπολογίζεται 2-2,5 δις τον χρόνο.
Για κάντε έναν υπολογισμό.

10 δις τον χρόνο, κοστίζουν σε όλους μας οι τζάμπα εργάτες των εργολάβων, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα τους.

ΥΓ1.Από τις πανάκριβες έρευνες του ΙΜΕΠΟ που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στο πλαίσιο του Έργου της Σύμπραξης «Α.Σ.Π.Ι.Δ.Δ.Α.», τρώνε οι πελάτες φίλοι και συνεργάτες του Προγράμματος, της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Εqual.

ΥΓ2. Ένα από τα κολοσσιαία ψέματα του Εqual. «Πολλοί από τους μετανάστες με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, απασχολούνται σε εργασίες που απαιτούν μικρότερη μόρφωση και αρκετοί εργάζονται σε δουλειές διαφορετικές από εκείνες που έκαναν στη χώρα τους».Έχετε δει πολλούς Πακιστανοαλβανοαφγανούς με «πτυχία» στους κήπους της Εκάλης;
Άκου πολλοί!!!


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ) ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΤΗΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΡΑΤΤΙΣΜΟ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ -ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ,ΟΧΙ ΜΑΖΕΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ
Η ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΛΕΦΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ..

ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Παγκόσμιες Τράπεζες

Οι τράπεζες, βγήκαν κερδισμένες από την κρίση

Του Σπύρου Χατζάρα

O πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Βοστόνης Eric Rosengren (ομοεθνής και ομόθρησκος του Μπερνάκι, αλλά και του Λόιντ Μπλάνκφεϊν της Goldman Sachs, του Ροκφέλερ, του Μπάφετ κλπ, κλπ), τόνισε στο Λονδίνο, ότι«οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη εξήλθαν ακόμα ισχυρότερες, τη διεθνή οικονομική κρίση καθιστώντας συνάμα τα κράτη, στις επικράτειες των οποίων δραστηριοποιούνται, λιγότερο ικανά να δώσουν λύση στα τρέχοντα προβλήματα».

Τι μας είπε δηλαδή ο περιούσιος κ.Πρόεδρος;

Ότι η «κρίση» είχε σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συγκέντρωση του τραπεζικού κεφαλαίου και ότι «τα προγράμματα εξυγίανσης», εξασθένησαν τα κράτη και ενίσχυσαν τις τράπεζες, που μεταβίβασαν τα «πατσαβουρόχαρτα» στο κράτος σαν εγγύηση.
«Πολλές μεγάλες διεθνείς τράπεζες αναπτύχθηκαν πάρα πολύ μέσα από τη διεθνή οικονομική κρίση», είπε ο Eric Rosengren « τόσο που τα μεγέθη τους κατέστησαν δυσθεόρατα, τόσο συγκριτικά με τα δεδομένα της χώρας προέλευσής τους, όσο και με τις προδιαγραφές της χώρας υποδοχής τους».
Οι μεγάλες τράπεζες αγόρασαν τον κόσμο. Και τον κυβερνούν πλέον.
Ο κ.Rosengren επισήμανε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες το ενεργητικό των τριών μεγαλύτερων τραπεζών αθροιστικα ξεπέρασε το 30% του αμερικανικού ΑΕΠ του έτους 2005, και το 40% του ΑΕΠτου 2008.
Σε ότι αφορά τη Γαλλία η αντίστοιχη σχέση διαμορφώνεται στο 180% και στο 250% περίπου, ενώ για τη Βρετανία στο 200% το 2005 και περισσότερο από 400%, το 2008 .
«Οι παγκόσμιες τράπεζες και όχι απλά οι μεγάλες » είπε ο κ. Rosengren, « μπορεί να προκαλέσουν πρόσθετες περίπλοκες. Οι οποίες θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Οι παγκόσμιες τράπεζες μπορεί να εξάγουν τα προβλήματά τους και στις χώρες που βρίσκονται εγκατεστημένα υποκαταστήματα η που αναπτύσσουν δραστηριότητες»
« Οι μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες ισως θα πρέπει να έχουν διαφορετική κεφαλαιοποίηση μεταξύ της μητρικής και των θυγατρικών»
είπε ο αμερικάνος τραπεζίτης.

Με δύο λόγια να πάμε ανάποδα τον δρόμο που ακολούθησαν την εποχή των συγχωνεύσεων. από τη δημιουργία μιας μεγάλης κεφαλαιακής δομής να πάμε σε μικρές περιφερειακές μονάδες, με το δικό τους κεφάλαιο, ώστε να μπορούν να το ελέγχουν οι τοπικές νομισματικές αρχές. Αυτό όμως θα γεμίσει τα χρηματιστήρια με νέες μετοχές, των κολοσσών, που θα απορροφήσουν ακόμα περισσότερο κεφάλαιο από την «αγορά».

Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve Bank) θα εξακολουθήσει για το ορατό μέλλον την πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων παρά το ότι πληθωρισμός δεν αυξάνεται , (ο δομικός πληθωρισμός παραμένει κάτω από 2%), ενώ η ανεργία δεν μειώνεται, (10.2%).

Όπως δήλωσε στην Sunday Times ο «περιούσιος» διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφεϊν , «οι τράπεζες «επιτελούν κοινωνικό έργο και κάνουν τη δουλειά του Θεού».
«Βοηθάμε τις εταιρείες να αναπτύσσονται με το να τις βοηθάμε να διαθέτουν κεφάλαιο. Οι εταιρείες που αναπτύσσονται δημιουργούν πλούτο. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν δουλειές οι οποίες δημιουργούν μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερο πλούτο. Έχουμε κοινωνικό σκοπό» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs.
Αυτό που δεν είπε , είναι ότι η παρέμβαση των τραπεζών και τον τραπέζιτων των στην κυκλοφορία του χρήματος, αυξάνει υπέρμετρα το κόστος, και οδηγεί επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην υπερχρέωση, προκαλεί τον πληθωρισμό, την πείνα και την φτώχεια, με αποκλειστικό αποτέλεσμα τη συσσώρευση του χρήματος στα χρηματοκιβώτια και τις τσέπες τον τραπεζιτών.

-----------------
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ειναι στα 1,5029 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 89,94 γιεν. Οι «επενδυτές» σε νομίσματα υψηλότερου ρίσκου,από το αμερικανικό δολλάριο και σε ασφαλείς αξίες. Η τιμή του χρυσού για τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, αναρριχήθηκε στα 1.117,80 δολάρια ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το χθεσινό ρεκόρ των 1.111,70 δολαρίων. Το πετρέλαιο: Nymex Crude 79.38 (52.8 ευρώ), Brent Spot 78.08 (51.95 ευρώ)


ΥΓ. Η δίκη των διαχειριστών, του hedge fund της Bear Stearns Cos , στη νέα Υόρκη εξελίσσεται μια χαρά. Και ο Ralph Cioffi και ο Matthew Tannin θα απαλλαγούν, διότι δεν έχουν αποδεί οι κατηγορίες, πέραν της λογικής αμφιβολίας.

ΥΓ. Οι δικαστικές διώξεις έχουν το «επικοινωνιακό στάδιο» της πομπώδους ανακοινώσης από τους πολιτικούς για να καθησυχάσει το «πλήθος», (όλα στο φως κλπ), το στάδιο της ανάκρισης, στο οποίο προετοιμάζεται η απαλλαγή, και το στάδιο του ξεπλύματος μέσω της «δικαιοσύνης» δια της Απαλλαγής.( Περίπτωση Siemens)

Δεν υπάρχουν σχόλια: