Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Κίνδυνος αναίμακτης κατάληψης όλης της Κύπρου

Ενάμισι εκ. οι Τούρκοι έποικοι το 2030


Η Βουλή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους εποίκους. Μελέτησε τρόπους αξιοποίησης των εκθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, για ν' ανακόψει το νέο ρεύμα εποικισμού στα κατεχόμενα...




Ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου και μάλιστα έγκλημα στρεφόμενο κατά της ανθρωπότητας, παρατηρεί η Κυπριακή Βουλή σε χθεσινή συζήτηση του θέματος. Το πρόβλημα του εποικισμού στην Κύπρο και η ανάγκη αξιοποίησης των εκθέσεων Cuco και Laakso ήταν το θέμα που συζήτησε η Βουλή αναζητώντας τους καλύτερους δυνατούς τρόπους προβολής του θέματος στην Ευρώπη. Το θέμα ενεγράφη με εισήγηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ.
Ο Αντρέας Αγγελίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στο νομικό οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της η Κυπριακή Δημοκρατία, για να διεκδικήσει την επαναφορά της δημογραφικής ισορροπίας στη χώρα. Η Τουρκία, είπε, εφαρμόζει πολιτικό σχεδιασμό αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης της Κύπρου με στόχο να αποκτήσει πολιτικά κεκτημένα. Η παρουσία των εποίκων έχει ήδη καταδικαστεί από το ΕΔΑΔ στην τέταρτη διακρατική προσφυγή και στην προσφυγή Δημάδη, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς, ωστόσο, επισήμανε ο Αντρέας Αγγελίδης, τα νομικά αποτελέσματα να έχουν επίδραση στην πολιτική αντίκριση του θέματος. Επισήμανε ότι, παρόλη την πείσμονα αντίδραση του κατοχικού καθεστώτος, που επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον εποικισμό, η πλευρά μας έχει χρέος να επιμείνει σε αρχές υπερασπιζόμενη τη χώρα βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: