Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009

Στο τσακ πρόλαβαν χούντα στην Τουρκία που πιθανά να είχε βάλει στόχο και την ελληνική μειονότητα


Εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί στους κόλπους του τουρκικού Ναυτικού, είχαν βάλει στο στόχαστρό το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά και τις μειονότητες.
Η επίδοξη χούντα -«Επιχείρηση Κλουβί» (Kafes)- της υπό ένταξη στην Ε.Ε δημοκρατικής Τουρκίας, προέβλεπε...



...τέσσερις φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα γινόταν η χαρτογράφιση των μειονοτήτων στη χώρα. Στη δεύτερη φάση προέβλεπε ψυχολογικές επιχειρήσεις εκφοβισμού των μειονοτήτων. Στην τρίτη φάση οι προσπάθειας της ομάδας των αξιωματικών θα επικεντρώνονταν στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και στην τέταρτη και τελευταία φάση θα ξεκινούσαν δολοφονίες και επιθέσεις κατά των μειονοτήτων.

Μεταξύ του οπλισμού εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, αντιαρματικά όπλα, όπλα κατάλληλα για δράση σε αστικό περιβάλλον, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών κ.ά.

Η εφημερίδα Ταράφ αποκάλυψε ότι η χούντα εντός του Ναυτικού είχε καταγράψει αναλυτικά τους συνδρομητές της μαχητικής αρμενικής εφημερίδας «Άγκος». Εκφράζονται υποψίες ότι η ίδια ομάδα πιθανώς βρίσκεται πίσω από την κλοπή, πριν από δύο χρόνια, από τα γραφεία ελληνικού σωματείου στην Κωνσταντινούπολη ενός υπολογιστή στον οποίο υπήρχαν τα στοιχεία από το συνέδριο που είχε διοργανώσει η ελληνική μειονότητα.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: