Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

Συγχωνεύουν σε 3-4 τα Ταμεία


Την ενοποίηση και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου με παρεμφερές αντικείμενο, καθώς και τον έλεγχο των ενδο-ομιλικών συναλλαγών προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «Ε» ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης...



Η κατάσταση της οικονομίας είναι δεδομένη. Και αποτυπώνεται άλλωστε στον Προϋπολογισμό του 2010 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα μέσα ανατροπής της υφιστάμενης αρνητικής πορείας της ξεδιπλώνει ένα προς ένα ο κ. Σαχινίδης ξεκαθαρίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να κάνει «ρήξεις» και «τομές» παντού, και ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας. Από την αναδιάταξη των δαπανών του Προϋπολογισμού και την πρόσθετη χρηματοδότηση της Παιδείας μέχρι την ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ και το νέο φορολογικό σύστημα, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του 2010.

Ο υφυπουργός Οικονομικών προχωράει ένα βήμα παραπέρα, στα πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα που ανοίγει άμεσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, και ανοίγει το Ασφαλιστικό με τη συγχώνευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και τη συγχώνευση των φορέων του Δημοσίου με παρεμφερές αντικείμενο, την αναθεώρηση του πλαισίου των κρατικών προμηθειών, αλλά και τον έλεγχο των ενδο-ομιλικών συναλλαγών -όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=104583
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: