Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Ευρωπαϊκή επιτήριση και χρέος Ελλάδος

Παιδιά καλημέρα......το κάτωθι προς δημοσίευση εαν συμφωνείται.........

Μας έχουν τρελλάνει για τα όσα χρωστάμε ως Ελληνικό Έθνος και για ανακρίβειες προηγούμενης κυβερνησης, οι οποίες ανακρίβειες ήταν εν συνεχεία ανακριβειών προγενέστερης κυβερνήσεως και κυβερνήσεων.

Ο Αλμούνια (ΜΑΝΙΑ ΜΟΥΝΙΑ) σκίζει τα ρούχα του, και κάποιοι Ευρωπαίοι εταίροι ζητούν να πάνε κάποιοι φυλακή (εδώ τώρα γελάμε...............τρομερό ανέκδοτο.......που ήταν οι Ευρωπαίοι με το σκάνδαλο της SIEMENS για παράδειγμα?........δεν τους αφορούσε το θέμα?)....Τέλος πάντων.

Έχω όμως μερικές απορίες:

α) Η Μέρκελ, της Γερμανίας, θα αυξίσει το έλλειμά της ως κράτος για να βοηθήσει τους πολίτες της χώρας να κινηθούν οικονομικά.........α μπα?..ε...και?........γιατί αυτοί μπορούν και εμείς όχι?

β) εμείς χρωστάμε πολλά? Γιατί αυτοί χρωστάνε λιγότερα? Έχει σκεφτεί κανείς ότι χώρες όπως η Γερμανία, έχουν δυνατό οικονομικό επίπεδο επειδή (εκτός των άλλων) γιατί εμείς ψωνίζουμε τα προϊόντα που παράγουν, έχουμε επιτρέψει αλυσίδες καταστημάτων τους να έρθουν στην Ελλάδα και ο Έλληνας να ψωνίζει από καταστήματα των οποίων τα κέρδη πηγαίνουν στην Γερμανία, στην Ισπανία, στην Νορβηγία, στην Γαλλία κτπ? Για παράδειγμα, βλέπε PRACTIKER, LIDL, CAREFOUR, LEROY, αυτοκίνητα. Τα χρήματα που ξοδεύουμε ως Έλληνες για την καθημερινότητά μας, στην πλειοψηφία τους, δεν μένουν στην Ελλάδα, πηγαίνουν στο εξωτερικό. Άρα είμαστε σπόνσορες όχι της Ελλάδας, αλλά των κρατών που εκπροσωπούν οι ξένες αυτές εταιρίες....Αυτό το όπλο γιατί δεν το χρησιμοποιούμε ως γραμμή άμυνας?

γ) Αφού χρωστάμε, γιατί δεν μας βοηθάνε να ξωφλήσουμε? Δεν διαφωνώ με επιτήριση αλλά διαφωνώ με την οικονομική εξόντωση του τοπικού πληθυσμού. Γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμα του εμπορίου, όπως το εφήρμωσαν στις τράπεζες? Δηλαδή πάγωσαν τις οφειλές για κάποιο χρονικό διάστημα. Ας μας παγώσουν για 2 χρόνια τα δάνεια που μας έδωσαν για να μπορέσει να στηλωθεί η οικονομία μας, για να μπορέσουν επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα....τα ξέχασαν τα GOLDEN BOYS....και τις επιχειρήσεις φούσκες που τις ανέχτηκαν οι κύριοι στην ευρωπαϊκή ένωση και τους έδωσαν άφεσην αμαρτιών για να μην κλείσουν?

δ) Κάθε χρόνο ως κράτος ξοδεύουμε 10 δισ ευρώ μόνο για το θέμα των αλλοδαπών που εισρέουν στην πατρίδα μας, και για το οποίο θέμα ευθύνονται ΑΥΤΟΙ και όχι η ΕΛΛΑΔΑ? Δεν είμαστε εμείς που κάνουμε επιθετική πολιτική και πολέμους σε υπο-ανάπτυκτα κράτη. Γιατί λοιπόν η ΕΛΛΑΔΑ έχει γίνει το "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για τις ΑΠΟΡΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ"? Μην με κατακρίνεται ως ρατσιστή. Και βέβαια αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι πρέπει να πάνε κάπου για να γλυτώσουν........αλλά μην πληρώνει μόνο ο Έλληνας το μάρμαρο....και στην τελική μέσω οικονομικής ανέχειας βοηθούν αυτοί οι ίδιοι να βγούν στο προσκήνιο κάποιοι ανεγκέφαλοι και θερμοκέφαλοι οι οποίοι εμφανίζονται ως σωτήρες και ως προστάτες του κράτους.

ε) Έχουμε πάρει χαμπάρι ως Έλληνες ότι πρέπει να "κρεμάσουμε", εκτός των Ελλήνων πολιτικών, και τους ευρωπαίους εταίρους για το θέμα των χρημάτων που σκορπάμε για όπλα, απλά γιατί ως ευρωπαϊκή ένωση και ως ώφειλαν, δεν μας συμπαραστέκονται στα θέματα απειλής των συνόρων μας με Τουρκία και με Σκόπια? Και όχι μόνο δεν μας βοηθούν, αλλά μας κρεμάνε......ένα απλό παράδειγμα είναι τα Ίμια, είναι το θέμα ότι η Τουρκία μπορεί και εξάγει προϊόντα της στην ευρώπη, κτπ.

ζ) Έχουμε πάρει χαμπάρι ως Έλληνες ότι η Ελληνική ναυτιλία βοηθάει οικονομικά πολλά κράτη της Ασίας απλά γιατί προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας επί των πλοίων? Και απλά γιατί το επάγγελμα ξεχάστηκε (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ) τελείως από το Ελληνικό κράτος?

η) Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι η Ελληνική Γεωργία έχει στην ουσία καταστραφεί απλά γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτάσει τις ποσότητες και τύπους προϊόντων που θα παράγουμε?

θ) θα θυμηθούν κάποια στιγμή οι Έλληνες κυβερνώντες ότι ως Έθνος πατσίσαμε τις πολεμικές αποζημιώσεις (βλέπε 2ο Παγκόσμιο πόλεμο) όχι με καταβολή χρηματικού ποσού, αλλά με την αποδοχή των Ευρωπαϊκών κρατών να αποδεχτούν Έλληνες μετανάστες στα κράτη τους?....Καταπληκτική συμφωνία κάναμε τότε.........Μπράβο μας.........Ε ρε ξύλο που ήθελαν κάποιοι συγχωρεμένοι Εθνάρχες και Γέροι της Δημοκρατίας.

Και βέβαια δεν ξεχνώ ότι ως κράτος έχουμε κάνει οικονομικά εγκλήματα, και κάποιοι ΟΛΙΓΟΙ τα έχουν τσακώσει άσχημα..........αλλά σίγουρα αυτοί δεν τα έφαγαν μόνοι τους.........ήταν κι άλλοι στο κόλπο...........και στο κόλπο είχει και πολλούς ξανθούς.........όχι μόνο μελαχρινους.

Να είστε καλά.
Τάσος Ι. Καμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: