Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2009

Βραβεία «Όσκαρ» για την ασφάλεια των αυτοκινήτων


Η Ford έρχεται πρώτη και ακολουθούν η Subaru και η Volkswagen στη λίστα με τα ασφαλέστερα μοντέλα του 2010, τον οποίο καταρτίζουν κάθε χρόνο οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Το Ινστιτούτο των Ασφαλιστικών Εταιρειών για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (Ιnsurance Ιnstitute for Ηighway Safety, ΙΙΗS), το οποίο έχει την...

έδρα του στη Βιρτζίνια, απένειμε χθες το βραβείο κορυφαίας ασφάλειας «top safety pick» σε 19 επιβατικά αυτοκίνητα και σε οκτώ 4Χ4 (SUV), όλα μοντέλα του 2010. Το Ινστιτούτο εξήγησε πως ο αριθμός των αυτοκινήτων που βραβεύθηκαν φέτος με το εν λόγω βραβείο είναι τόσο μικρός σε σχέση με το 2009 (είχαν βραβευτεί 94 οχήματα) επειδή καθιέρωσε αυστηρότερες απαιτήσεις για την ασφάλεια της οροφής.

Τα βραβεία
Η Ford Μotor Co. με τη Volvo, η οποία ανήκει στην πρώτη πήραν τα περισσότερα βραβεία, έξι τον αριθμό. Ακολουθούν, με πέντε βραβεία εκάστη, η ιαπωνική Subaru και η γερμανική Volkswagen ΑG μαζί με την Αudi, που αποτελεί χωριστή μονάδα της. Η Chrysler Group LLC πήρε τέσσερα βραβεία και ακολουθούν με δύο εκάστη η Ηonda Μotor Co. και η General Μotors Co. Οι Τoyota Μotor Corp., ΒΜW ΑG, Μazda Μotor Corp. και Μitsubishi Μotors Corp. δεν περιλαμβάνονται φέτος στα βραβεία του ΙΙΗS.

Η Subaru είναι η μόνη που έχει από ένα βραβευμένο όχημα και στις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε. Ο αντιπρόεδρος της Subaru Αmerica Τομ Ντολ απέδωσε αυτή την επιτυχία στον μοναδικό σχεδιασμό του κινητήρα, ο οποίος βρίσκεται χαμηλά στο σασί και μετακινείται κάτω από την καμπίνα των επιβατών σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.
TANEA

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: