Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2009

Γιωργάκη ..πούλησες τους παλαιστινίους στην..ψύχρα


Κανείς Έλληνας διπλωμάτης δεν μπορεί να εξηγήσει τη στροφή 180 μοιρών της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε την έκθεση Goldstone με 114 ψήφους, 18 ενάντιους (μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία…) και 44 αποχές (!).

Κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις εντολές της ελληνικής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ κ. Δημήτρη Δρούτσα, ώστε η χώρα μας να εγκαταλείψει για πρώτη φορά την Παλαιστινιακή υπόθεση και να τείνει «χέρι» βοήθειας στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι αυτή η «στροφή» της Ελλάδας δεν συνέβη ούτε επί δεξιάς. Μάλιστα, τόνιζαν ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου για αυτή την πρωτοφανή στάση της Ελλάδας, αλλά και θα έχει τις «συνέπειες» στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή.


Φυσικά, η Τουρκία συντάχθηκε με την πλειοψηφία των μελών του ΟΗΕ και καταδίκασε το Ισραήλ… Μήπως ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρωθυπουργός της χώρας οφείλει μια απλή εξήγηση στον ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια ψηφοφόρους, φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ;

Για την ώρα, αναμένοντας επίσημες διευκρινήσεις, δεν συνεχίζουμε…. Αλλά δεν ξεχνάμε… κι ανησυχούμε σφοδρά αν αναλογιστούμε τα δημόσια συγχαρητήρια που έχουν δοθεί στον κ. Δημήτρη Δρούτσα για τη συνεισφορά του στην υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν. Κύριε Δρούτσα, οφείλεις εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο…

Πηγή

Σχετικό: UN vote overwhelmingly supports Goldstone report
Bookmark and Share

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/11/goldstone-report.html
και από

Δεν υπάρχουν σχόλια: