Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Deutsche Bank - Υποθετικό σενάριο η ένταξη της ελληνικής οικονομίας στο ΔΝΤ


Πιθανό σενάριο - όχι όμως και αναπόφευκτο - θεωρεί την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ το οικονομολογικό επιτελείο της Deutsche Bank. Το σχετικό σενάριο - φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα υπό πίεση» και...

ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



...ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, καθώς και αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, ο Τόμας Μάγερ, είπε: «σε περίπτωση που η Ελλάδα ερχόταν αντιμέτωπη με δυσχέρειες πληρωμών, για παράδειγμα αδυναμία πληρωμών, πιθανό να συμβεί, εκτιμούμε ότι η ΕΕ, δια της Επιτροπής ή δια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα συνιστούσε στην Ελλάδα να αναζητήσει βοήθεια στο ΔΝΤ, όπως έκανε και στην περίπτωση άλλων χωρών της ΕΕ, που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης».

Ο κ. Μάγερ τόνισε πως «το σενάριο είναι υποθετικό». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν μπορεί κάποιος να το αποκλείσει.

Οι συντάκτες της έκθεσης τα έχουν προσαρμόσει σ’ ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, τον Ιανουάριο, ή τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή θα απευθύνει υποδείξεις και συστάσεις. Τον Μάιο, ή τον Ιούνιο, ενδέχεται να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων και εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα, τότε αρχίζουν οι κυρώσεις. Και αυτές μπορεί να έχουν τη μορφή προστίμου ως και 0,5% επί του ΑΕΠ.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: