Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

Οι σχεδιασμοί για λιμάνια, ποντοπόρα, ακτοπλοΐα, ναυτικούς...

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Σε έξι κύκλους θα εστιάσει την πολιτική της η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας, ώστε να καταστήσει ανταγωνιστικές και λειτουργικές τις ναυτιλιακές εταιρείες. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημιουργήσει έξι επιτροπές, οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, που θα προσδιορισθεί την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, θα παραδώσουν τα συμπεράσματά τους και θα ληφθούν μέτρα.

Οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν θα ασχοληθούν με τα λιμάνια, την επιβατηγό ναυτιλία, το γιότινγκ και τα κρουαζιερόπλοια, τα ποντοπόρα, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο και τον Οίκου Ναύτου και τέλος τη ναυτική εκπαίδευση και την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Η υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη ήδη έχει συναντήσει το σύνολο των εκπροσώπων των ναυτιλιακών φορέων της ναυτιλίας και κατέληξε στα πρώτα συμπεράσματα.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για τις προτεραιότητες της ναυτιλίας. Πρόβλημα αποτελεί για το υπουργείο η καθυστέρηση της επιλογής του γενικού γραμματέα. Ή θα πρέπει να τοποθετηθεί νέος ή ο σημερινός κ. Ιωάννης Τζωάννος να εξουσιοδοτηθεί να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα και να προχωρήσει τον σχεδιασμό που υπάρχει. Πάντως, κάτι πρέπει να γίνει γιατί ουσιαστικά η κυρία Λούκα Κατσέλη είναι στα αλήθεια «τριχοτομημένη» και από την πραγματικότητα προκύπτει ότι στο υπουργείο Ναυτιλίας, πρέπει να ασχολείται καθημερινά κάποιος με τα τρέχοντα προβλήματα.

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: