Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Με σενάριο την απόκρουση πιθανής εισβολής από τις ΗΠΑ , η Κούβα άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις.



Η Κούβα άρχισε τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της τελευταίας πενταετίας, με βασικό σενάριο την αντιμετώπιση πιθανής εισβολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, την περασμένη εβδομάδα, ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πρόθεση να...

εισβάλουν στην Κούβα, ο κουβανικός τύπος φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματικών του στρατού, που θεωρούν ότι "υπάρχει πιθανότητα στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Κούβας".

Τα στρατιωτικά γυμνάσια, με την ονομασία "Bastion 2009", έχουν στόχο την προετοιμασία του στρατού για να αντιμετωπίσει μία πιθανή κοινωνική αναταραχή την οποία μπορεί να προσπαθήσουν να προκαλέσουν οι Αμερικανοί στην Κούβα, για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για εισβολή, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που επικαλείται ο κουβανικός Τύπος.

Η κρατική τηλεόραση της Αβάνας έδειξε εικόνες από βολές αρμάτων μάχης και συστοιχιών πυροβολικού, κινήσεις χερσαίων δυνάμεων, πτήσεις ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών και γυμνάσια ετοιμότητας διασωστών.

"Στόχος είναι να μην παραδοθούμε ποτέ, να μην σταματήσουμε ποτέ να πολεμούμε", διακήρυξε ο Κουβανός πρόεδρος, Ραούλ Κάστρο, σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του στρατεύματος.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο και θα πάρουν μέρος 100.000 στρατιώτες και έφεδροι.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: