Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

Θ. Βενιάμης: Ουδέποτε η ΕΕΕ συζήτησε για το Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Ελληνικής Οικονομίας


Θ. Βενιάμης: Ουδέποτε η ΕΕΕ συζήτησε για το Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Ελληνικής Οικονομίας




Posted by: http://www.theseanation.gr

Με δήλωση του στο «TheSeaNation» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης διαψεύδει ότι η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη έχει συζητήσει με την ΕΕΕ το θέμα της συμμετοχής ναυτιλιακών κεφαλαίων στο Ταμείο Αναχρηματοδότησης Οικονομίας.

Ο κ. Βενιάμης σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυρίας Κατσέλη σύμφωνα με τις οποίες η κυρία υπουργός έχει ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μια πιθανή συμμετοχή της σε ταμείο αναχρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομίας, ή για τη συμμετοχή της σε αμοιβαίο κεφάλαιο για τη ναυτιλία, τόνισε ότι ουδέποτε έχει γίνει τέτοια συζήτηση.

Τη δήλωση του κ. Βενιάμη προκάλεσε μία αναφορά της κ. Κατσέλη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Λονδίνο, την προηγούμενη Δευτέρα, στους εκεί ανταποκριτές των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και η απομαγνητοφώνηση της δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου του Υπουργείου.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ένα υπό επεξεργασία Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομίας και είπε: «…το τελευταίο το οποίο επεξεργαζόμαστε, όπως είχε εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, είναι το ταμείο αναχρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, είναι, αν θέλετε, η σύγχρονη μορφή μιας αναπτυξιακής τράπεζας για την Ελλάδα.

Δηλαδή, στο πλαίσιο αυτό, ένα ταμείο που θα μπορεί να εκδίδει ομόλογα στις διεθνείς αγορές, με ιδιωτικά κεφάλαια και όχι μόνο δημόσια και θα μπορεί να συμμετέχει σε μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα.

Έχω ήδη κάνει μία πρώτη επαφή με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Θα μιλήσω και αύριο με τους εφοπλιστές εδώ, στο Λονδίνο για τη συμμετοχή τους στο ταμείο αναχρηματοδότησης, ακόμα και τη δημιουργία ενός αμοιβαίου κεφαλαίου για τα θέματα της ναυτιλίας, έτσι ώστε πραγματικά στο χώρο αυτό που υπάρχει ρευστότητα, να μπορεί αυτή η ρευστότητα να έχει υψηλές αποδόσεις γύρω από αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία είναι ωφέλιμα και για την ελληνική οικονομία».

Η κ. Κατσέλη, κατέληξε λέγοντας σε ότι αφορά το Ταμείο ότι «Αυτή τη στιγμή γίνεται η τεχνική επεξεργασία στο Υπουργείο σε συνεργασία και με διεθνείς οίκους αλλά και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την οποία είχα τη δυνατότητα να μιλήσω την προηγούμενη εβδομάδα. Τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε τελικές ανακοινώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: