Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

Ο ΟΗΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΙΝΑ

Ο ΟΗΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ 17 ΟΚΤΩΒΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ
ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ο μισός πληθυσμός στον πλανήτη απειλείται από τη φτώχεια. Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την 17η Οκτωβρίου ως ημέρα κατά της φτώχειας......ε και?....

Ας κοιτάξει κάποιος τις φωτογραφίες των παιδιών?....μόνο εγώ κλαίω?....μόνο εγώ νοιώθω τόσο άσχημα?........μόνο εγώ νοιώθω τόσο πολύ αδύναμος να κάνω κάτι?........μόνο εγώ νοιώθω ότι θέλω να κόψω ορισμένων τα κεφάλια?....

Μιλάμε κάθε μέρα για λεφτά, για καρέκλα, για δύναμη, για σεξ, για κινητά τηλέφωνα, για απάτες που μας κάνουν, για λεφτά που μας κλέβουν...........κάποιοι άλλοι θα εύχονταν έστω να είναι στην θέση μας...........Αλλά αδέλφια μην ξεχνάμε κάτι.....ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούμε να βρεθούμε σε αυτήν την θέση......οι γιαγιάδες μας και οι παπούδες μας τα έζησαν αυτά......έζησαν την κόλαση........Εμείς γιατί είμαστε η 4η γενιά που θα καταστρέψει όλα όσα έφτιαξαν καλώς και κακώς οι πρηγούμενες γενιές?...............Γιατί δεν αλλάζουμε κάτι?....................

Ο ΟΗΕ, άκουσων άκουσων, γιορτάζει την ημέρα κατά της πείνας και της φτώχιας........Με ποιόν τροπο?.....τους προσφέρουν, και ίσως κάποια στιγμή και σε εμάς, περισσότερη πείνα, περισσότερη καταράκωση της προσωπικότητας.................

Από το 1990, είμαι ΝΑΥΤΙΚΟΣ, και έχω γυρίσει σχεδόν σε όλο τον κόσμο.....Παγκόσμια πλέον κάθε πέρισυ είναι καλύτερα.............χώρες με τρομερόά καλό εδαφικό, υποθαλάσσιο πλούτο και πλούτο σε ενεργειακά αποθέματα, αντί να ευημερούν, πεινούν............ο λαός τους πεθαίνει.

Ας κοιτάξουμε όλοι καλά την φωτογραφία..............και από εδώ και μπρός πριν τολμήσουμε να φάμε την σάρκα ο ένας του άλλου, ας έχουμε την εικόνα αυτή στο μυαλό μας.

Ας αναλογιστούμε ότι η σίγουρη κατάληξή μας θα είναι 3 μέτρα κάτω από το χώμα ή μέσα σε κάποιο κλιβανο που θα μας κάψουν. Η ζωή είναι δώρο.......η προσωπικότητα του καθενός είναι ιερή.

Σας αφιερώνω το κάτωθι:

Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν.

Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως.

Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν.

Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!

Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.

Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος.

Θα ζωγράφιζα μ' ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη.

Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ' αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους...

Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ.

Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.


Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται!

Στο μικρό παιδί θα έδινα τερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει.

Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.
Έμαθα τόσα πράγματα από σας, τους ανθρώπους...

Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά.

Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί.

Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω από σας, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολύ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ' αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς θα πεθαίνω.

Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι.

Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να βγαίνεις απ' την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα και θα σου 'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα.

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά.

Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ' έβλεπα, θα έλεγα "σ' αγαπώ" και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη.

Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μάς δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα 'θελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.


Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις "συγνώμη", "συγχώρεσέ με", "σε παρακαλώ", "ευχαριστώ" κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις.

Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ' τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα."


Gabriel Jose Garcia Marquez (βραβευμένος με βραβελιο Νόμπελ)
(μια επιστολή λίγο πριν φύγει από τη ζωή, από την επάρετη νόσο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: