Παρασκευή, Νοεμβρίου 06, 2009

Β. Αποστολάτος: "Η πρώτη ναυτιλία με ανέργους ναυτικούς"

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με την ανεργία των Ελλήνων ναυτικών, και έχει ως ακολούθως: «Πρώτος στον κόσμο ο Ελληνόκτητος στόλος, άνεργοι οι Έλληνες ναυτικοί». Ο Ελληνόκτητος στόλος βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας με 4.161 πλοία, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην 3η θέση με μόνο 1.120 πλοία. Το 1978 οι απασχολούμενοι ναυτικοί σε υπό Ελληνική σημαία και συμβεβλημένα με το ΝΑΤ πλοία ήταν 58.033, αριθμός που το 2008 μειώθηκε σε 15.000 περίπου.

Φυσικό αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες ναυτικοί να αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανεργία. Η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση πλοίων στο Ελληνικό νηολόγιο μπορεί να ωφελήσει την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών όσο και ευρύτερα την Ελληνική οικονομία.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Με τη λήψη ποιων μέτρων προτίθεται να τονώσει την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών;

Υπενθύμιση από έναν ναυτικό: για ιστορικούς λόγους να θυμηθούμε όλοι, οτι όταν το 1821 έγινε η επανάσταση και μετά δημιουργήθηκε το πρώτο Ελληνικό κράτος, όταν πήραμε το πρώτο δάνειο από τους Εγγλέζους , κάπου το 1823 (το οποίο ίσως και να το χρωστάμε ακόμα) ο Κολοκοτρώνης με τονΚουντουριώτη ξεκίνησαν τον πρώτο Ελληνικό εμφύλιο και ενώ ο αγώνας κινδύνευε να χαθεί, ενώ η Χίος κάηκε ολάκερη και ενώ τους Κρητικούς τους έσφαζαν οι Τουρκο-Αιγύπτιοι. Τότε λοιπόν την επανάσταση την έσωσε το ναυτικό και οι ναυτικοί, ήρωες όπως ο Μιαούλης, ο Κανάρης και άλλοι. Βέβαια λίγα ακούμε για αυτούς. Η Ναυτιλία μας, έχει προσφέρει πολλά στο έθνος...........δυστυχώς όμως εμείς οι ίδιοι την ξεχάσαμε και την διώξαμε......αλλά έτσι είμαστε οι Έλληνες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: