Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

Ερντογάν κατά στρατού στην Τουρκία, βαθαίνει η κρίση


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ζητά από την ηγεσία του στρατού να παραδώσει στη Δικαιοσύνη τους υπόπτους για τη συμμετοχή στο σχεδιασμό πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησής του. Ο «άγνωστος στρατιώτης», όπως αποκαλούν την στρατιωτική πηγή που...



...αποκάλυψε τη συνωμοσία, αποκαλύπτει τώρα την ιεραρχία των συνωμοτών και προειδοποιεί για προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης που γίνονται μέσα στο επιτελείο.

Η στρατιωτική πηγή, εξηγεί ότι ο στόχος των ενεργειών του δεν είναι η δυσφήμηση του στρατού, αλλά η διαλεύκανση μιας υπόθεσης που αμαυρώνει την εικόνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το νέο μήνυμα του ανωνύμου αξιωματικού συνοδεύεται από έναν κατάλογο διαδικτυακών τόπων που χρησιμοποιούσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο για να διεξάγει τον «ψυχολογικό» πόλεμο σε βάρος της κυβέρνησης.

Οι διαδικτυακοί αυτοί τόποι διακρίνονταν σε τρεις κατηγορίες: σε αυτούς που ειδικεύονταν στις κουρδικές «αποσχιστικές» απόψεις, στις ισλαμικές «φονταμενταλιστικές» απόψεις, καθώς και στις εθνικιστικές απόψεις, όπως ο διαδικτυακός τόπος greekmurderers.net που ειδικεύεται στην ανθελληνική προπαγάνδα.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: