Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

ΜΗΠΩΣ, ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΠΛΑ ΑΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ?

Δάνεια και δωρεές συνολικού ύψους 600 εκατ. δολαρίων δίνει η Κίνα στην Αβάνα



Η κυβέρνηση της Κίνας παρέχει πιστώσεις και δωρεές συνολικού ύψους 600 εκατ. δολαρίων στην Κούβα, ανέφεραν διπλωματικές πηγές χθες, ενώ ο πρόεδρος της κινεζικής...

εθνοσυνέλευσης, Γου Μπανγκούο, βρισκόταν στην Αβάνα.

Ο Γου -δεύτερος τη τάξει στο ΚΚ Κίνας- έφθασε στη νήσο το βράδυ της Τρίτης για τριήμερη επίσκεψη.

Ο Κινέζος αξιωματούχος και ο πρόεδρος της βουλής της Κούβας Ρικάρδο Αλαρκόν επέβλεψαν την υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών, περιλαμβανομένων της σύναψης δανείου 260 εκατ. δολαρίων για την αγορά σιτηρών από την Κούβα, καθώς και δανείου 300 εκατ. δολαρίων για τη βελτίωση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου στη νήσο.

Κινεζικές πιστώσεις θα επενδυθούν επίσης στην τηλεόραση της Κούβας, ανέφερε μέλος της κινεζικής διπλωματικής αποστολής στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό.

Το Πεκίνο δωρίζει, ακόμη, εννέα εκατ. δολάρια και παρέχει ισόποσες πιστώσεις καθώς και πίστωση 1 εκατ. δολαρίων με προνομιακούς όρους για έργα και επενδύσεις που θα καθορίσει η Αβάνα.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε πεδία όπως τα συστήματα οδικής σήμανσης, η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Ο Γου αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της Κούβας, χωρίς ν' αποκλείεται να δει τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο αλλά και το Φιδέλ Κάστρο, τον ηγέτη της επανάστασης στην Κούβα ο οποίος παρέδωσε την εξουσία -και επίσημα- το 2008.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: