Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Ολοκληρώνονται τα έργα που θα αναδείξουν σε “πρωταγωνιστή” το λιμάνι του Λαυρίου




Ολοκληρώνονται τα έργα που θα αναδείξουν σε “πρωταγωνιστή” το λιμάνι του Λαυρίου




Στον σχεδιασμό και την άμεση ολοκλήρωση έργων και υποδομών που θα αναδείξουν το λιμένα Λαυρίου σε πρωταγωνιστή στα ναυτιλιακά δρώμενα της χώρας, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου, αλλάζοντας όλη την εικόνα της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο 4μηνο δρομολογήθηκε νέο κτίριο επιβατικού σταθμού ακτοπλοΐας, με συνολικό εμβαδόν 3000 τ.μ ενώ παράλληλα έχει ήδη εκδοθεί η οικοδομική άδεια και γίνεται η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ακόμα, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη για την κατασκευή του νοτίου υπήνεμου μόλου, έργο το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια του λιμένα κατατάσσοντάς τον σε ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια ολόκληρης της Μεσογείου.

Παράλληλα, έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων και γραμμών ακτοπλοΐας που προέρχονται από χώρες εκτός Σέγκεν.

Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η μελέτη για την κατασκευή της Β' λιμενολεκάνης για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής καθώς και μελέτη για την κατασκευή νέου κτιρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος στην θέση του υπό κατεδάφιση κτιρίου Κοράλι.

Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ολοκληρώνει σειρά εργασιών στη χερσαία ζώνη, με ιδιαίτερη σημασία για την καθημερινότητα των κατοίκων- περαστικών- και επιβατών του Λιμανιού.

Στο πλαίσιο αυτών των εργασιών δρομολογήθηκαν και ολοκληρώνονται:

-Αντικατάσταση φωτισμού της Γαλλικής Σκάλας
Συνολικού προϋπολογισμού 23.500€

-Ηλεκτροφωτισμός στη Περιφερειακή Οδό Σουνίου –Λαυρίου
Συνολικού προϋπολογισμού 20.950€

-Ηλεκτροφωτισμός και υδροδότηση στο νέο εμπορικό λιμένα.
Συνολικού προϋπολογισμού 11.700€

-Ηλεκτροφωτισμός νέου χώρου διαχείμασης σκαφών
Συνολικού προϋπολογισμού 46.000€

-Καθαρισμός και ανάπλαση της χερσαίας ζώνης δίπλα στο κτήριο του ΟΛΛ προς τη νέα εμπορική προβλήτα
Συνολικού προϋπολογισμού 6.250€

-Κατασκευή κήπων χερσαίας ζώνης
Συνολικού προϋπολογισμού 19.000€

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κος Πάρης Ευαγγελίου, “Tο Λιμάνι του Λαυρίου μπορεί και πρέπει να γίνει το σημαντικότερο λιμάνι της Αττικής.

Είναι στο χέρι μας να το αναδείξουμε, να το φροντίσουμε και να πείσουμε όλους τους ταξιδιώτες πως πρέπει να ταξιδεύουν από και προς εμάς. Σε αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε σκληρά, και οργανωμένα.

Είμαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα όλης μας της προσπάθειας θα φανούν πολύ σύντομα και θα ενισχύσουν όλη τη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Τα επόμενα χρόνια το Λιμάνι του Λαυρίου θα είναι πρωταγωνιστής στα Ναυτιλιακά δρώμενα όλης της Ελλάδας”.

Όλη η παραπάνω προσπάθεια φαίνεται ότι ήδη έχει φέρει αποτελέσματα αφού ήδη παρατηρείται αξιοσημείωτη αύξηση στους ρυθμούς ανάπτυξης του Λιμένος Λαυρίου κατά το καλοκαίρι του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: