Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2009

Κοινή συνάντηση της Ε.Ε.Ε. και του ΚΟΜΙΤΙ - Στον Πειραιά «κτυπά» η καρδιά της ναυτιλίας



Στον Πειραιά «κτυπά» η καρδιά της ναυτιλίας




Δεν είναι, ούτε μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή, ότι τα «βλέμματα» της παγκόσμιας ναυτιλίας είναι στραμμένα στην επικείμενη συνάντηση των διοικήσεων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee) στον Πειραιά.

Αιτία του ενδιαφέροντος, οι επιλογές των Ελλήνων σε περίοδο που κυρίαρχη είναι η διεθνής σοβούσα οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και τον τομέα της ναυτιλίας, αλλά και συνακόλουθα η συμπεριφορά του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος απέναντι στους καλύτερους πελάτες της.

Τούτου δοθέντος της συσκέψεως, που γίνεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα, ιδιαίτερης σημασίας αναμένεται να έχει το περιεχόμενο της κατά τα ειωθότα κοινής ανακοίνωσης που επακολουθεί της συναντήσεως των δύο συμβουλίων με έμφαση στη θεώρηση του διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι αλλά και των σημείων που θα θιγούν όσον αφορά στην γενικότερη και ειδικότερη ναυτιλιακή πολιτική εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά τα σημεία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν και το αντικείμενο ενδελεχούς διερεύνησης από τον ανταγωνισμό σε μία προσπάθεια να μαντέψει τις επόμενες κινήσεις του ελληνικού εφοπλισμού.

Ο οποίος αξίζει να υπενθυμίσουμε ηγείται μακράν άλλων της εκστρατείας για την προστασία του θαλασσίου και όχι μόνο περιβάλλοντος, ήταν ο πρώτος που έθεσε σε υλοποίηση τον όρο «ποιότητα» σε κάθετη γραμμή στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις που ελέγχει, ενώ εφαρμόζει πεισματικά το free and fair competition.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο Τρίτη η καθιερωμένη συνάντηση του ελληνικού εφοπλισμού, η οποία γίνεται λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Η συνάντηση των προεδρείων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λόνδίνου, που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο στον Πειραιά, θα καθορίσει και τις προτεραιότητες του εφοπλισμού για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: