Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Εν αναμονεί αλλαγής πλεύσης η ΝΕΖ


Εν αναμονεί αλλαγής πλεύσης η ΝΕΖ




Επισκευαστική Ζώνη, γραφειοκρατία, ηλεκτρονική τεχνολογία, πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο αλλά και βιοτεχνικά πάρκα, ήταν τα επιμέρους θέματα για τα οποία έτυχε λεπτομερούς ενημέρωσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, στη χθεσινή του συνάντηση με τους φορείς των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι μέσα από την τεχνολογία της πληροφορικής μπορούν να δοθούν λύσεις ικανές να ανοίξουν τον κύκλο εργασιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα είναι παγιδευμένες στη λογική της γραφειοκρατίας και των επιμέρους επιλεκτικών αναθέσεων, κάτι που άλλωστε άφησε να εννοηθεί και στην περί πελατειακής σχέσης αναφορά του ο κ. Παπανδρέου.

Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τη Ν/Ε Ζώνη ευελπιστούν σε μια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, ούτως ώστε η εφοπλιστική κοινότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να φέρει περισσότερα πλοία προς επισκευή στη Ζώνη η οποία τα τελευταία χρόνια βλέπει παραδοσιακούς πελάτες να κατευθύνονται σε ανταγωνιστικές Ζώνες στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής.

Στον ίδιο καμβά, οι φορείς Πειραιά βλέπουν από θετική οπτική γωνία και την έλευση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας της ελπίδας που διατηρούν ότι η γιγαντιαία αυτή εταιρεία θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες του λιμανιού πολλαπλώς και προς όφελος της τοπικής δικονομίας αφού, μέλλεται πολλά πλοία της λόγω της συμφωνίας με τον ΟΛΠ να καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: