Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Βαριά σύννεφα πάνω από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Εν αμφιβόλω τίθεται το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων, καθώς και των περίπου 1.400 εργαζομένων σε αυτά, μετά την απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας να καταγγείλει τη σύμβαση για την κατασκευή υποβρυχίων και να προσφύγει στη διαιτησία...

Η εξέλιξη αυτή είναι πάρα πολύ πιθανό να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων, τα οποία φαίνεται να πέφτουν θύμα της διένεξης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ιδιοκτήτριας εταιρείας ThyssenKrupp. Αιτία της διαμάχης αποτελεί το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, με το τελευταίο να έχει διαπιστώσει προβλήματα ευστάθειας και να έχει ζητήσει την επισκευή των σχετικών προβλημάτων.

Παράλληλα, η γερμανική ThyssenKrupp βρίσκεται στο στάδιο μιας επίπονης διαδικασίας αναδιοργάνωσης, καθώς η εταιρεία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Συνολικά σε όλο τον κόσμο η εταιρεία έχει απολύσει 11.000 εργαζόμενους στην περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2009, ενώ αναμένει για φέτος ζημιές που σε κάθε περίπτωση θα ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ.
ENET
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: