Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2009

Το ίδρυμα Μερκούρη δωρίζει στους Γ.Χ.Σ 100.000 ευρώ..

Με αφορμή τη διάθεση ποσού 100.000 ευρώ, μέρους της διαθήκης του αείμνηστου Ζυλ Ντασέν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ευχαριστούν θερμά το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, για την ενίσχυση των προγραμμάτων της οργάνωσης κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας.
Η ιδιαίτερη αυτή κίνηση μιας μεγάλης προσωπικότητας της παγκόσμιας Τέχνης με βαθιές κοινωνικές ευαισθησίες, μας συγκινεί και μας δίνει τα μέσα για τη διασφάλιση της ανεξάρτητης δράσης μας κάθε φορά που ένας πόλεμος, μια φυσική καταστροφή ή κάποια επιδημία συγκλονίζει τον πλανήτη και ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο
(Διαβάστε περισσότερα)

Οι ΓΧΣ ιδρύθηκαν το 1971 και σήμερα αποτελούνται από 19 τμήματα διεθνώς. Περίπου 3.500 εθελοντές συμμετέχουν σε αποστολές της οργάνωσης παρεμβαίνοντας σε πάνω από 60 χώρες παγκοσμίως προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς καμιά πολιτική, θρησκευτική φυλετική ή άλλη διάκριση. Το Ελληνικό Τμήμα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 1990 και σήμερα μέσα από το κοινό επιχειρησιακό κέντρο Βαρκελώνης-Αθήνας, συμμετέχει ενεργά στις αποστολές στο Νίγηρα, στη Ζάμπια, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στη Λιβερία και στην Ελλάδα με το πρόγραμμα για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα. Από την αρχή της δράσης μας μέχρι σήμερα 170.000 περίπου υποστηρικτές έχουν ενισχύσει το έργο μας οικονομικά και ηθικά.

Η ηθική και οικονομική υποστήριξη του έργου μας είναι πολύτιμη, καθώς μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε τη δράση μας κάτω από δύσκολες συχνά συνθήκες, με στόχο πάντα να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό διατίθεται προς το Ελληνικό Τμήμα της οργάνωσης. Θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τις θερμές μας ευχαριστίες στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με ένα βαθύ αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στη μνήμη του Ζυλ Ντασέν και με τη δέσμευση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αδιάκοπα στο δρόμο της ανεξάρτητης ανθρωπιστικής δράσης.


καλα νέα.. υπάρχουν και αυτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: