Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Στα 72,44 δολάρια υποχωρεί το αργό

Φώς στο τούνελ για τους ναύλους των δεξαμενοπλοίων......?


Στα 72,44 δολάρια υποχωρεί το αργό




Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου παρά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων.

Στις πρωινές συναλλαγές, το αργό για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρεί στα 72,44 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ στα 71,62 δολάρια.

72 δολάρια έφτασε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων της αμερικανικής κυβέρνησης που δείχνουν μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ...



...Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Η μείωση αυτή αποδίδεται στην επιβράδυνση των εισαγωγών, αλλά και στην παράλληλη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στα διυλιστήρια, συνδυασμός που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να πλήξει την κερδοφορία των αμερικανικών διυλιστηρίων.

Τελικά τα παιχνίδια των εμπόρων και των πολιτικών τα πληρώνουν σ' όλο τον κόσμο οι καταναλωτές, ο απλός κόσμος. Το ίδιο και στην Ελλάδα που το πετρέλαιο ακριβαίνει πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: