Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009

Αποθήκη 240 ψυχών στο «Ελ. Βενιζέλος»!

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ - ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Στα κρατητήρια του Ελευθέριος Βενιζέλος σε χώρο που έχει σχεδιαστεί αρχικά να «φιλοξενεί» 26 άτομα, την προηγούμενη εβδομάδα κρατούνταν 240. «Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν άτομα που παραμένουν κρατούμενοι ακόμη και για έναν μήνα σε αυτές...
τις συνθήκες», καταγγέλλει στα «ΝΕΑ» ο κ. Αντώνης Λιακόπουλος, μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής.

Όπως αποκαλύπτει, η αρχική χωρητικότητα των κρατητηρίων ήταν για 19 άτομα, και ύστερα από διάφορες χωροταξικές παρεμβάσεις η χωρητικότητα αυξήθηκε στα 26. «Οι κρατούμενοι όμως σπάνια πέφτουν κάτω από τους 150. Άντρες, γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται να κοιμούνται όλοι μαζί σε 20 τετραγωνικά. Ο ένας κοιμάται πάνω στον άλλο, αν βέβαια σταθεί τυχερός και βρει μέρος, γιατί δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ανθρώπων που περνούν όλη την ημέρα όρθιοι στον τοίχο», καταγγέλλει αστυνομικός που υπηρετεί στο αεροδρόμιο. Για αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν μόλις 2 τουαλέτες, κανένας χώρος προαυλισμού και στη νυχτερινή βάρδια 2 αστυνομικοί φρουροί.

Κρούσματα φυματίωσης
Πριν από μερικές εβδομάδες κρατούμενος που έπασχε από φυματίωση μετέδωσε την ασθένεια και σε άλλους κρατουμένους, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να μπει ο χώρος σε καραντίνα. «Τέτοια φαινόμενα δυστυχώς είναι πολύ συχνά. Στην καλύτερη θα έχουμε προβλήματα με ψώρα, στη χειρότερη να αντιμετωπίσουμε φυματίωση ή ηπατίτιδα», αναφέρει αστυνομικός του αεροδρομίου. Όπως προκύπτει από τις αναφορές των αστυνομικών που υπηρετούν στο «Ελ. Βενιζέλος», σχεδόν σε καθημερινή βάση συλλαμβάνονται 30 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται για διάστημα από 1 ημέρα μέχρι και 1 μήνα στην αποκαλούμενη από τους αστυνομικούς «τρύπα».

Η Ελληνική Αστυνομία πολλές φορές δέχθηκε τις παρατηρήσεις διεθνών οργανισμών για την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας και μιας από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου και εξόδου για την Ελλάδα. Το μοναδικό μέτρο που έχει ληφθεί είναι να «κρύβεται» η πραγματικότητα κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα κλιμάκιο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ή της Διεθνούς Αμνηστίας, με την κατεπείγουσα μεταφορά των κρατουμένων σε άλλα κρατητήρια. Αρκετές φορές αστυνομικοί «καρφώνουν» σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τι συμβαίνει για να προκαλέσουν την επίσκεψή τους.
ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ...
«Ο ένας κοιμάται πάνω στον άλλο, αν βέβαια σταθεί τυχερός και βρει μέρος», καταγγέλλει αστυνομικός

Νέα επιχείρηση «Καθαρή Αθήνα»

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ» του κέντρου της Αθήνας συνεχίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τοξικομανείς, άστεγοι και λοιποί που χαλάνε την εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας για ακόμη μια φορά κρύβονται πίσω από την κουρτίνα από την αστυνομία. Η εντολή που δόθηκε στις Υποδιευθύνσεις της Δίωξης Ναρκωτικών είναι να συστήσουν ομάδες που θα αναγκάζουν τους «άθλιους» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, από το Μοναστηράκι μέχρι την Πλατεία Καραϊσκάκη, να εγκαταλείψουν τα στέκια τους και να μεταφερθούν προσωρινά στην Ιερά Οδό, σε μια επιχείρηση η οποία έχει κοινά χαρακτηριστικά με την επιχείρηση «Καθαρή Αθήνα», που είχε στηθεί τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων.

πηγή Τα Νέα
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: