Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Μετά τους Γάλλους και οι Γερμανοί…



Μετά τους Γάλλους και οι Γερμανοί…




Μπορεί οι Γάλλοι να σκέφτονται διάφορα «τρικ» για να στηρίξουν τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες εντός και εκτός συνόρων Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω.

Δύο μεγάλα λιμάνια τα οποία μάλιστα φιγουράρουν διαχρονικά στις πρώτες θέσεις των Ευρωπαϊκών λιμένων όσον αφορά σε κινήσεις και κερδοφορία φαίνεται ότι βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Αμβούργο και Βρέμη σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διεθνή ειδικό Τύπο ζήτησαν από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας οικονομική στήριξη καθώς τα πράγματα στο λιμενικό τομέα δεν πάνε καλά εξ αιτίας της κρίσης.

Οι κινήσεις αυτές σε Γαλλία και Γερμανία αυτόματα εγείρουν ερωτήματα περί της στάσης που θα τηρήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα καθώς ενδεχόμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις έχουν κατά καιρούς χαρακτηριστεί «επικίνδυνες» ως προς το ενδεχόμενο να επιφέρουν αλλοιώσεις στον ανταγωνισμό.

Ωστόσο από ότι μέχρι τώρα δείχνουν τα στοιχεία οι προσπάθειες κατατείνουν στο να εξευρεθούν διάφορες μέθοδοι για να υπερκεραστούν τα εμπόδια που μπορεί να ορθώσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: