Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Δήμος Περάματος: Προτάσεις ενίσχυσης της ΝΕΖ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 07:00

Δύο προτάσεις για την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης - ΝΕΖ - καταθέτει ο Δήμος Περάματος. Ειδικότερα ζητάει τον εκσυγχρονισμό της ΝΕΖ και τη δημιουργία υποδομών και να ληφθεί απόφαση να κατασκευάζονται στο Πέραμα τα πλοία του πολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας.

«Το πρόβλημα της ανεργίας στη ΝΕΖ αφορά την πόλη του Περάματος στο σύνολό της και δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ως θεατές την προσπάθεια επιβίωσης των συμπολιτών μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Περάματος.

Τις προτάσεις ο Δήμος τις κατέθεσε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά και όπως επισημαίνει και «την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας».

«Όταν μια παραδοσιακή δύναμη στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, όπως είναι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρίσκονται σε αδιέξοδο είναι φανερό ότι επιβαρύνεται ολόκληρος ο κλάδος», τονίζει ο Δήμος και προσθέτει: «Καθημερινά αφουγκραζόμαστε την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας, που η ανεργία τους έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα. Δυστυχώς, η κατάσταση στη ΝΕΖ Περάματος έχει γίνει τραγική, αφού έχει περιοριστεί στο ελάχιστο η προσφορά εργασίας, με αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να αναζητούν το μεροκάματο», ενώ καταλήγει:

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία τους και καλούμε την πολιτεία να δράσει άμεσα, προκειμένου να προστατευτεί το δικαίωμά τους στην εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: