Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009

Κύριε Παπανδρέου, η επιστολή μου είναι για σας...

από gianniotis.gr

Κύριε Παπανδρέου, αν έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεσθε σε ...ιθαγενείς ή αμνήμονες, πλανάσθε πλάνην οικτράν.
Αφήστε τα σλόγκαν του τύπου: "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", γιατί και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι πουλήσατε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκοπιανά γυφτάκια.
Να σας τον θυμίσω τον τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.
Απ' αυτόν ειδοποιηθήκατε κ. Παπανδρέου για την συμφωνία που είχε ήδη επιτευχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Σκοπίων, αλλά δυστυχώς και αδρανήσατε ως Υπουργών των εξωτερικών, αλλά και σιωπήσατε ταπεινωτικά για την Ελλάδα.
Γνωρίζατε ότι τα Σκόπια θα μετονομασθούν σε "Μακεδονία" αλλά ...σφυρίζατε κλέφτικα.!
Ήρθε ο καιρός κ. Παπανδρέου να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, αλλά και να θυμηθείτε λίγο το παρελθόν σας, που σκοπίμως θέλετε να αγνοείτε.!
Διαβάστε κάτι κ. Παπανδρέου, και αμέσως μετά βάλτε τα ...τσιράκια σας να απαντήσουν για λογαριασμό σας.
Προσωπικά ντρέπομαι και λυπάμαι για λογαριασμό σας.!
_________________________

"Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εγκαίρως γνωστοποιήσει στην Αθήνα την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία "Μακεδονία" στη διμερή συμφωνία της με τα Σκόπια προκειμένου να αποσπάσει την άρνηση της πΓΔΜ να αναγνωρίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μην εγείρει θέμα!
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση διά του πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ γνωστοποίησε εν ευθέτω χρόνω την απόφασή της αυτή στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, αρκετές ημέρες πριν από την επίσκεψη της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο των συναντήσεων της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον η ελληνική κυβέρνηση έκρινε χρήσιμο να μην εγείρει το θέμα κατοχύρωσης των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία", στη διμερή συμφωνία για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...
Αποτέλεσμα ήταν να "διευκολυνθεί" η Ουάσιγκτον να αποσπάσει δι' αυτού του τρόπου τη συμφωνία των Σκοπίων, που συνοδεύτηκε εξάλλου και με ...χρηματική "ανταμοιβή".
Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην αμερικανική κίνηση προς τα Σκόπια έγινε εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής, δηλαδή της συμφωνίας.
Αλλά ακόμα και τώρα η ελληνική διαμαρτυρία δεν έγινε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ή έστω μέσω του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, αλλά σε υπηρεσιακό επίπεδο, στην καθ' ύλην αρμόδια διεύθυνση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την περασμένη Παρασκευή...
Μόλις χθες, (02.07.2003) ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έστειλε σχετική επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/07/2003"

Δεν υπάρχουν σχόλια: