Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ ΡΟΧΑΛΙΖΕΙΣ? Ε ΡΕ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

"Χειροκροτήστε τους!!"


"Πέρυσι τον Ιούνιο είχα μιλήσει για το νέο μαθηματικό θεώρημα “τρία=πέντε” και το πως βρήκε εφαρμογή στην τότε τιμολογιακή πολιτική της Hellenic Seaways. Το κείμενο τελείωνε με την εξής -προφητική όπως αποδεικνύεται- παράγραφο:
Θα πει κανείς, “με το να τα λες θα...

αλλάξει κάτι; Θα αλλάξουν τιμές;”. Απαντώ ευθέως πως όχι. Δυστυχώς το τρία=πέντε θα παραμείνει. Και όχι μόνο θα παραμείνει αλλά αν χρειαστεί θα γίνει και τρία=έξι. Αλλά ορισμένες φορές σε βάζουν απ’ τα ρούχα σου με τη λογική τους…

Tι έχει συμβεί όμως φέτος και μας έχει εξοργίσει ως εκεί που δεν πάει, και παράλληλα έκανε την παραπάνο παράγραφο προφητική; Κατ’ αρχάς το δρομολόγιο Πειραιάς-Ίος της συγκεκριμένης εταιρείας, εκτελείται μέσω Σαντορίνης με αποτέλεσμα το ταξίδι να διαρκεί 5.5 ώρες αντί 4 της επιστροφής. Οι χρεώσεις είναι ίδιες στο πήγαινε και στο έλα, παρ’ όλο που στο πήγαινε μπορεί -αν η Σαντορίνη έχει κίνηση στη φορτο-εκφόρτωση επιβατών και οχημάτων- να φτάσεις στην Ίο και στις 13.15.

Επιπλέον εχθές, το ταχύπλοο επιφορτισμένο με το δρομλοόγιο προς Ίο και Σαντορίνη -προφανώς λόγω βλάβης- έφτασε στην Ίο περίπου στις 18.30 και σήμερα γύρω στις 16.00. Αύριο επίσης αναμένεται με σημαντική καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας (Σύμφωνα με πληροφορία που μου έδωσε το τηλεφωνικό τους κέντρο, αναμένεται να φτάσει στην Ίο στις 14.15 αφού θα πλέει με μειωμένη ταχύτητα). Φυσικά οι τιμές λογικά θα παραμένουν οι ίδιες αφού “λυπούνται αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι, και αν μας αρέσει!!” Ρώτησα μάλιστα στο τηλεφωνικό κέντρο κρατήσεων της HSW πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο για αύριο να ταξιδέψεω στην Ίο, και μου είπαν οτι ισχύει ο συνήθης ναύλος των 46€, παρ’ όλο που το σκάφος ταξιδεύει προβληματικό και με μειωμένη ταχύτητα!!

Αυτή είναι η Hellenic Seaways. Χειροκροτήστε την!!!

υ.γ. Αν όντως το HS3 (το επίμαχο καράβι) είναι χαλασμένο, πόσο ασφαλές είναι να ταξιδεύει; Το έχει ελέγξει κανείς; Ή βασιζόμαστε απλά στους μηχανικούς της εταιρείας;"
http://nasose.wordpress.com

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: