Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

"Πυροσβέστες από τα Γιάννενα παρέμειναν επί τρεις μέρες μέσα στις καμένες εκτάσεις της Σταμάτας χωρίς μία ώρα ξεκούραση! "


Πράξεις κτηνωδίας σε βάρος των πυροσβεστών, που στέλνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας για να σβήνουν φωτιές στα δάση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ). Παράλληλα, καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση της γης και την κερδοσκοπική...
απληστία των εμπόρων της που είναι ο τροφοδότης του αναμμένου πυρσού που καίει τα δάση της χώρας.Συγκεκριμένα, η καταγγελία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ποιος καλύπτει πράξεις κτηνωδίας υπηρεσιακών παραγόντων σε βάρος πυροσβεστών που παρά τις επίσημες καταγγελίες παραμένουν ατιμώρητοι όταν πυροσβέστες:

* Της ΠΥ Καστοριάς και της ΠΥ Φλώρινας υποχρεώνονται περισσότεροι από όσους χωράει το πυροσβεστικό όχημα, να στοιβαχθούν και να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους για να κατασβέσουν πυρκαγιές.
* Της ΠΥ Λευκάδας παρέμειναν επί τέσσερις μέρες στη Ζάκυνθο χωρίς καμία φροντίδα και υποδομή για ξεκούραση, μακριά από τις υπηρεσίες και τα σπίτια τους, με τα ίδια ρούχα, να παλεύουν με τις φλόγες και να ξεκουράζονται παράλληλα γιατί η διοίκησή τους χωρίς λόγο αρνούνταν πεισματικά να τους αλλάξει.
* Που μεταφέρθηκαν από την υπόλοιπη Ελλάδα στην Αττική, όπως Φλώρινα, Σέρρες, Δράμα κλπ., να αναγκάζονται να κοιμηθούν για να ξεκουραστούν λίγο από τη μάχη των πυρκαγιών, λόγω έλλειψης κρεβατιών, στο πάτωμα και στα μπαλκόνια υπηρεσιών, όπως έγινε στον 6ο Σταθμό Αθηνών, αφού δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μέριμνα για την ξεκούρασή τους και πυροσβέστες από τα Ιωάννινα παρέμειναν επί τρεις μέρες μέσα στις καμένες εκτάσεις της Σταμάτας χωρίς μία ώρα ξεκούραση!
* Αναγκάζονται να επιχειρήσουν δίπλα σε άσκαστες οβίδες κοντά σε πεδίο βολής του Στρατού, όπως έγινε στην πυρκαγιά στο Μοσχοπόδι Θηβών ή να τραυματίζονται από ρίψεις νερού πυροσβεστικών αεροπλάνων λόγω κακού συντονισμού στη Ζάκυνθο και τα Μέγαρα».

http://epirusgate.blogspot.com
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: