Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2009

O Τζορτζ Σόρος στην Ελλάδα



Το σχεδίαζε από καιρό-ιδού όμως πως έγινε πραγματικότητα: ο διάσημος επενδυτής Τζορτζ Σόρος βρίσκεται ήδη στη χώρα μας για μια σειρά από συναντήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος δεν ήθελε να δώσει τη χροιά επισημότητας στην επίσκεψη του και γι'αυτό αποφάσισε να μη συναντήσει τον πρωθυπουργό-με τον οποίο ωστόσο έχουν συνομιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν- Γιώργο Παπανδρέου.

Ενδεχομένως να έχει μια φιλική κουβέντα με τον Υπουργό Οικονομίας, κ.Γ.Παπακωνσταντίνου καθώς ο τελευταίος θα χαιρόταν να ακούσει τις συμβουλές του για το θέμα των μελλοντικών επενδύσεων στη χώρα μας. Χρήσιμες θα ήταν επίσης οι απόψεις του διάσημου fund manager για τα δημόσια οικονομικά μας τα οποία φαίνεται να βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο στάδιο.
Ήδη έχουν σχεδιαστεί μια σειρά από ραντεβού του Τζορτζ Σόρος με τραπεζίτες καθώς σημειωτέον ο Σόρος είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμβούλους επενδυτικών εταιριών στον κόσμο αλλά και "τρομοκράτης" όπως τον αποκαλούν του παγκόσμιου συναλλάγματος.
Ωστόσο οι λόγοι της επίσκεψης του Τζορτ Σόρος στην Ελλάδα είναι πιο προσωπικοί: στη χώρα μας έφτασε κατόπιν πρόσκλησης από τον φίλο του επιχειρηματία Ζαβού και συγκεκριμένα για τη βάπτιση της κόρης του η οποία έγινε χτες.
Ο διάσημος επενδυτής άλλωστε διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας εδώ και χρόνια και πολλοί φίλοι του είναι γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες. Όσο για το περίφημο βιογραφικό του διάσημου επενδυτή, αξίζει να θυμίσουμε ότι 78χρονος Τζορτζ Σόρος έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατάφερε να εξοντώσει την Τράπεζα της Αγγλίας, ως ο ιδρυτής του hedge fund Quantum και ως ένας από τους μεγαλύτερους
κερδοσκόπους που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη.
Επίσης είναι γνωστός για τη θεωρία του της "ανακλαστικότητας" η οποία εμφανίζει σαφώς τις ποπεριανές επιρροές του μεγάλου τέκνου του London School of Economics. Σήμερα ο Τζορτζ Σόρος δείχνει διατεθειμένος να εισηγηθεί νέες οικονομικές θεωρίες για τις οποίες ήδη έχει επενδύσει 50 εκατ.δολλάρια με σκοπό τη χρηματοδότηση ενός νέου think tank το οποίο όπως ο ίδιος ισχυρίζεται θα αλλάξει τον κόσμο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Της Τίνας Μανδηλαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: