Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

ΙΜΙΑ - ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ



Σήμερα, 08 Νοεμβρίου 2009, γιορτάζει η πολεμική μας αεροπορία, αλλά ακόμα δυστυχώς κάποια ΚΑΥΤΑ και ΣΟΒΑΡΑ ερωτήματα για τους ήρωες που τους έριξαν με το ελικόπτερο (γιατί τους έριξαν δεν χωράει αμφιβολία) έχουν μείνει αναπάντητα. Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια πράγματα για τα Ίμια, και ας ελπίσουμε ότι θα λάβουμε απαντήσεις, ότι οι δημοσιογράφοι θα το ψάξουν, και ότι οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουμε:

  1. Γιατί αμυνθήκαμε μόνο στα Ανατολικά Ίμια και όχι στα Δυτικά?
  2. Γιατί κατόρθωσαν οι Τούρκοι κομμάντος και επιβηβάσθηκαν στα δυτικά Ίμια?
  3. Τους αφήσαμε να ανέβουν για θέμα σκοπιμότητας (για να έχουμε κάτι να συνδιαλαγούμε) ή κατάφεραν να μας μπερδέψουν με την μπλόφα των ελικοπτέρων τους και τα οποία πέταγαν συνεχώς πάνω από τα Ανατολικά Ίμια ενώ εκείνοι ανέβηκαν στα Δυτικά?
  4. Εάν όντως κατάφεραν να μας μπερδέψουν το πάθημα μας έγινε μάθημα? Το λάθος το έχουμε αναλύσει? Έχουμε λάβει μέτρα για να μην επαναληφθεί το ίδιο σφάλμα στο μέλλον?
  5. Εάν τους αφήσαμε να ανέβουν στα Δυτικά Ίμια λόγο σκοπιμότητας, ποιός ήταν ο λόγος να επιτρέψουμε σε ξένες δυνάμεις να καταλάβουν Ελληνικό έδαφος? Γιατί να δώσουμε χώρο και τροφή διαπραγμάτευσης? Φοβόμασταν κάτι? Αυτή η παραχώριση μήπως είναι προδοσία? ή είναι τακτική υποχώρηση για να προετοιμάσουμε μελλοντική επίθεση? Αν όντως είναι έτσι, που είναι η επίθεσή μας? ΠΟΥΘΕΝΑ, συνεχίζουμε μόνοι μας να βοηθάμε τους Τούρκους να αμφισβητούνε ΒΑΣΙΜΑ ΠΛΕΟΝ τα Ίμια.....Φοβηθήκαμε εμπλοκή? Αν ναί γιατί? Μας το απαίτησαν κάποιοι, τάχαμου σύμμαχοι? Μήπως οι Αμερικάνοι μας το ζήτησαν? Μήπως μας απείλησαν κάποιοι σύμμαχοι ότι θα μας βάλουν τρικλοποδιά σε περίπτωση εμπλοκής? Είναι αλήθεια ότι οι Αμερικάνοι μας απείλησαν λέγοντας ότι σε λίγες ώρες εμπλοκής δεν θα υπάρχει Ελληνικός στόλος?
  6. Γιατί το Τουρκικό καράβι, το οποίο είχε προσαράξει στην περιοχή τόσο καιρό (από φθινόπωρο 1995) δεν το έκλεινε το θέμα η Ελληνική κυβέρνηση, και γιατί κανένα Ελληνικό πλωτό δεν πήγε να το αποκολλήσει?
  7. Με τις πράξεις μας τα Ίμια πλέον θεωρούνται γκρίζα περιοχή ή οχι? Εαν ναι, τι αντίκτυπο έχει στις υφαλοκρηπίδες και στο εν γένει θέμα των πετρελαίων του Αιγαίου? σε θέματα οικονομικής εκμετάλευσης? σε θέματα αλιείας?
  8. Γιατί το λιμενικό σώμα που ήταν στην περιοχή για πολλές ημέρες δεν επετρεπε σε Έλληνες να προσεγγίσουν την περιοχή?
  9. όταν κάποιοι Ελληνο-Αμερικανοί ανέβηκαν στα Ίμια για να κάνουν τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων ηρώων του ελικοπτέρου μας, γιατί οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού σώματος πήραν εντολή να πάρουν από το σημείο την Ελληνική σημαία, και μαζί την Αμερικάνικη και τα πλαστικά τριαντάφυλλα μπλε χρώματος? Δεν είναι Ελληνικό έδαφος? Ως πότε εμείς θα κάνουμε υποχωρήσεις στο όνομα της ειρήνης (ΤΑΧΑΜΟΥ) και ως πότε οι Τούρκοι και οι τάχαμου σύμμαχοί μας θα το θεωρούν ως δείγμα υποχώρησης και αποδοχής μη κυριότητας?
  10. Και αφού την Ελληνική σημαία την αφαίρεσαν από το σημείο, γιατί τους εδώθει προφορική εντολή να κάψουν την Ελληνική σημαία? Ποιός ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - ΠΡΟΔΟΤΗΣ έδωσε τέτοια εντολή στους βατραχάνθρωπους του λιμενικού? Ποιός έχει τόσο μίσος με την σημαία μας? Ποιός από τους κυβερνώντες είναι τόσο μα τόσο προδότης και γλύφτης του Σουλτάνου? Ποιός κάφρος νομίζει ότι οι στρατιωτικοί μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα? Ποιός ήταν ο κάφρος που τολμά και κάμπτει το ηθικό των στρατιωτικών μας? Δεν καταλαβαίνουν ότι με κάτι τέτοια δημιουργούν τεράστιο μίσος μεταξύ στρατού και πολιτικών?
  11. Γιατί οι Τούρκοι ενώ ανεβαίνουν στα Ίμια (ανάμεσα στα άλλα που κάνουν, ΨΑΡΕΥΟΥΝ κιόλας) οι Έλληνες δεν μπορούν να ανέβουν?
  12. Γιατί από το 2004 και μετά, στην ουσία απαγορεύτηκε στον Έλληνα κτηνοτρόφο των Καλυμνίων να πηγαίνει για βοσκή τα ζώα του στα Ίμια? Γιατί κάποιος από το Κράτος, τάχαμου ελεγκτής των επιδομάτων που πηγαίνουν στους δήμους, έκοψε το επίδομα των 3000 ευρώ που ως τότε έπαιρνε ο βοσκός για να πηγαίνει τα ζώα του στα Ίμια? (έξοδα ετήσιων καυσίμων μετακίνησης).
  13. Ο τότε ΥΠΕΞ, κύριος Πάγκαλος, γιατί εκείνο το κρίσιμο βράδυ ενώ έδειδε συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου (MEGA channel αν θυμάμαι καλά) ομιλούσε για άλλα θέματα? ο ειλικρινά έγκριτος δημοσιογράφος Χατζηνικολάου, μήπως θα μπορούσε να απαντήσει και να μας διαφωτίσει?
  14. Ο ψαράς που είχε στην κατοχή του, κομμάτι του εμπρόσθιου ελικοπτέρου έχει αναφέρει ότι είχε τρύπες από σφαίρες. Τι λέει το κράτος? ότι τάχαμου είναι τρύπες από πριτσίνια.....μάλιστα, καλά μας έχουν τελείως για ηλίθιους? τι σχέση έχουν οι τρύπες από σφαίρες που κατορθώνουν και διαπαιρνούν το κέλυφος του ελικοπτέρου με τις τρύπες από πριτσίνια? Και γιατί κάποιοι απείλησαν μέσω τηλεφώνουν τον ψαρά?
  15. Που είναι το πόρισμα της πτώσης του ελικοπτέρου?? Μην τολήσει και πει κανείς ότι είναι απόρρητο. Αυτό το θέμα δεν είναι απόρρητο. Είναι θέμα εθνικό το οποίο έχετε ιερή υποχρέωση οι κυβερνώντες να μας το ανακοινώσεται.
  16. Οι προτομές των τριών πεσόντων ηρώων είναι έτοιμες στην Κάλυμνο. Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη τα αποκαλυπτήρια?.....τολμάτε και λέτε ως κράτος ότι δεν βρήκαν χρόνο οι πολιτικοί μας???....χρόνο ρε σεις βρίσκετε να πάτε για άλλα......όπως κοκταίηλ πάρτυ. Αν η προτομή ήταν κάποιου πλούσιου σπόνσορά σας θα είχατε τσακιστεί να πατε. Άρα και τώρα πρέπει να κάνετε το ίδιο. ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΑΙ και κάντε τα αποκαλυπτήρια, ΑΜΕΣΩΣ.
Τελειώνοντας το γράμμα, και για όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους είχαν τότε εμπλακεί, αλλά και για όσους ακόμα και σήμερα ΘΑΒΕΤΑΙ ΒΑΘΙΑ το θέμα, να ξέρετε ότι κάποια στιγμή ίσως εμείς οι Έλληνες καταφέρουμε να σας καταδικάσουμε ΩΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΝΑΙ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Και επειδή δεν φοβάμαι για όσα λέω, επειδή εγώ δεν είμαι προδότης, δεν κρύβομαι.

Μετά τιμής
Τάσος Ι. Καμπάς
Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: