Παρασκευή, Νοεμβρίου 06, 2009

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας

Παρασκευή, 6 Νοέμβριος 2009, 14:46
Προς:
"George Papandreou" , "Papandreou G"
Κοιν.:
"Parliament" , "troktiko" , "NAFTEMPORIKI" , "Kathimerini" , "Real News" … περισσότερα
Κύριε Παπανδρέου.

Το γράμμα αυτό σας το γράφει ένας Έλληνας ο οποίος για 15 ολόκληρα έτη τον έτρωγε η θάλλασσα και το μαράζι του ήταν να γυρίσει στην πατρίδα, να κάνει σπίτι και να δημιουργήσει οικογένεια. Δυστυχώς θα με αναγκάσεται να φύγω από την πατρίδα η οποία πλέον είναι ανασφαλής (για εχωτερικούς και εξωτερικούς λόγους), γιατί αυτή η οικονομική ανέχεια θα μας καταστήσει δουλοπάροικους σε κάποια άλλα κράτη (συμμαχικά και μη), και γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑ να με κλέβει το κράτος και η κρατική νταβατζήδες καθημερινώς.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα λεφτά που έβγαζα, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων, τα παρείχαμε στην Ελλάδα. Αυτή η πατρίδα, αυτό το κομμάτι γης είναι δικό μας και παρακάτω θα καταλάβεται γιατί σας το γράφω.

Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει ήταν δικιές μας, Ελληνικές και όχι άλλων κρατών, εκτός και αν μας πείτε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν ξένα συμφέροντα, κάτι όμως που εγώ και δυστυχώς πολύ Έλληνες φτάνουμε στο σημείο να το πιστέψουμε βλέπωντας τις κινήσεις όλων σας (ναι!!! όλων των πολιτικών της χώρας κύριε Παπανδρέου γιατί όλοι εσείς που κυβερνάτε δεν έχετε προκύψει από ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ στην πολιτική).

Αφού λοιπόν οι κυβερνήσεις είναι της Ελλάδος, αφού εμείς σας εκλέγουμε, και αφού δεν έχετε εκλεγεί με την απόλυτη πλειοψηφία (ούτε εσείς, ούτε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις) τότε γιατί για εθνικά θέματα δεν συγκαλείται το παν-μέγιστο δημοκρατικό θεσμό που λέγεται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?? εννοείται ότι σε αυτήν την περίπτωση θα μας πείτε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ την καθαρή αλήθεια.

Για να γίνω λοιπόν συγκεκριμένος από την ημέρα που βγήκατε κυβέρνηση ακούω τα κάτωθι, και για τα οποία παρακαλώ διαβάστε τα σχόλιά μου. Αν νομίζεται ότι εδώ, στην Ελλάδα, έχουμε δημοκρατία, τότε να βγείτε και να απαντήσετε αν όχι δημόσια, τουλάχιστον σε έντυπα ή στο διαδίκτυο.

1) Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, και ότι δεν ψήφισα. Ανήκω στο 30% των Ελλήνων που δεν ψήφισαν καθόλου, και απείχαμε. Για αυτό το γεγονός κανείς δεν ομιλεί. Εσάς προσωπικά δεν σας θορυβεί? Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε 44% περίπου και η ΝΔ καπου στο 34%, άρα το 30% είναι πολύ μεγάλο κ. Παπανδρέου.

2) 05 Νοεμβρίου 2009: ανακοινώσατε αποφάσεις σας για μετανάστες. Μάλιστα, δηλαδή εσείς αποφασίσατε για όλους μας? ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κ. Πρωθυπουργέ? Εδώ μιλάμε για εθνικό θέμα, που μας αφορά όλους.....Μην κάνετε το λάθος να με πείτε εθνικιστή ή να μου βάλετε ταμπέλα. Το θέμα αυτό δεν είναι διαχειριστικό, είναι εθνικό θέμα. Αφού ευαγγελίζεσται ότι έχουμε δημοκρατία, επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό που κάνατε δεν είναι καθόλου μα καθόλου δημοκρατικό. Επίσης, θα μπορούσα να πω οτι είναι παράνομο, γιατί όλους αυτούς τους μετανάστες τους πληρώνουμε από το υστέρημά μας. ΕΜΕΙΣ και όχι ΕΣΕΙΣ. Άρα πρέπει να μας ρωτήσετε όλους τους Έλληνες. Θέλετε να σας φέρουν μέσα στο σπίτι σας, η αστυνομία του κ. Χρυσοχοϊδη μερικούς μετανάστες να μένετε μαζί? ........

Μην μου πείτε για τους Έλληνες μετανάστες. Οι Έλληνες πήγαν σε πατρίδες που χρειαζόντουσαν εργάτες και δούλους, ήταν σε εποχή ανασυγκρότισης και ανοικοδόμισης, και το βασικότερο από όλα, ήταν των Ελλήνων πολιτικών η συμφωνία για Έλληνες εργάτες στην Γερμανία μιας και αποδέχτηκαν οι τότε πολιτικοί να μην πάρει η Ελλάς τις αποζημιώσεις του 2ου Παγκοσμίου πολέμου. Τέτοιου είδους συμβιβασμούς κάνατε πάντα οι πολιτικοί.

3) Συνεχώς μας λέτε για τα χάλια που βρήκατε, και ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν σας είπε την αλήθεια. Για να το ξεκαθαρίσουμε, δείτε το κάτωθι:
α) Η Ελληνική οικονομία είχε ήδη τρομερά χάλια και από την δική σας εποχή. Που πήγαν τα τότε λεφτά? Από το 1981 εως το 2004 με ένα διάλλειμα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για 3 χρόνια, ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ το ΠΑΣΟΚ. Μην λέτε λοιπόν τέτοια πράγματα γιατί μας ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ. Μην παίζεται με την νοημοσύνη μας. Το ίδιο να πείτε και σε βουλευτές σας που βγαίνουν στα κανάλια, όπως για παράδειγμα ο πρώην υπουργός οικονομικών των κυβερνήσεων ΣΗΜΙΤΗ.
β) Λέτε ότι δεν ξέρατε. Κι όμως ξέρατε!!!! Ο πρώην πρωθυπουργός, και σίγουρα αποτυχημένος, παραιτήθηκε γιατί πολύ απλά του ζητήθηκε από τις Τράπεζες και από τα λόμπυ που κυβερνούν στην Ελλάδα. Του ζήτησαν να παραιτηθεί γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσε να περάσει αυτά τα μέτρα που εσείς παίρνεται τώρα. Απλά, γιατί εσείς έχετε τα συνδικάτα με το πλευρό σας και ίσως να μην γίνουν μεγάλες απεργίες.
γ) Θα μας τρελλάνεται στους φόρους!!!! Μπράβο κύριε Πρωθυπουργέ. Έχετε δηλαδή μία αγελάδα που σας δίνει γάλα, αλλά τις τρώτε και την σάρκα. Τι περιμένετε εμείς να κάνουμε τώρα? Ή θα προσπαθήσουμε να φοροδιαφύγουμε γιατί μας έχετε γονατίσει (εμάς τους μισθωτούς), ή θα μας εξαγριώσεται τόσο πολύ που θα μας δείτε μπροστά σας στους δρόμους, και όχι σε τόσο απλές πορείες και οι οποίες πορείες γίνονται χωρίς ουσία, έτσι απλά για να ανοίγει το ασφαλιστικό και να μην σκάσει η κοινωνία.
δ) Πότε θα φέρεται επενδυτές στην Ελλάδα για να δημιουργηθούν βιομηχανικές και παραγωγικές μονάδες? και όχι βέβαια στην Αθήνα πάλι, αλλά στην επαρχία και στα νησιά. Γιατί φοβάσται να επενδύσεται ως κράτος στην Βόρειο Ελλάδα. Σας έχουν πει οι σύμμαχοι ότι η Ελλάς εκτείνεται μέχρι την Λάρισα και δεν το ξέρουμε?
ε) Πότε θα ανοίξεται τα ναυπηγεία μας για να αρχίσουμε να ναυπηγούμε και να επισκευάζουμε καράβια? Γιατί έστι ξαφνικά αυτός ο τομέας που έδεινε τρομερή δουλειά και έσοδα έσβησε?

Κύριε Πρωθυπουργέ.
Έχετε κάνει πολύ ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ, και θα μας δείτε μπροστά σας, στους δρόμους.
Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι σε λίγο ίσως να έχουμε διαμάχες μεταξύ μας και οι Έλληνες ιθαγεννείς αφού η πείνα έχει κυριαρχήσει της λογικής?
Πως θα κάνετε εξωτερική πολιτική όταν η Ελλάς είναι χωρα ζουλού? όταν χρωστάμε στους πάντες? Θα πατσίσουμε μειώνοντας τα εδαφικά μας δικαιώματα? ή θα αποδεχτούμε συγκατοίκιση στο Αιγαίο με τους Τούρκους μιάς και το άνοιγμα των πετρελαίων του Αιγαίου είναι πλέον εμπρός των πυλών!!!!
Βγείτε μπροστά και μιλήστε.
Είστε νέος άνθρωπος και αρχηγός ενός κράτους που πάλεψε για την Ελευθερία.

ΥΣ: το γράμμα αυτό όπως βλέπετε το έχω κοινοποιήση σε blogs και σε κάποια ενημερωτικά μέσα.

Μετά τιμής
Τάσος Ι. Καμπάς
Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: