Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

“Το Ολοκαύτωμα είναι απλά ένα σλόγκαν”, Ντέιβιντ Ίρβινγκ - Independent

Σάλος έχει προκληθεί στην διεθνή ιστορική κοινότητα μετά τη δημοσίευση από την ισπανική εφημερίδα El Mundo της συνέντευξης του αμφιλεγόμενου ιστορικού και αρνητή του Ολοκαυτώματος Ντέιβιντ Ίρβινγκ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, η συνέντευξη αποτελεί μέρος του αφιερώματος της ισπανικής εφημερίδας για την 70στη επέτειο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ντέιβιντ Άιρβινγκ Ο Ντέιβιντ Άιρβινγκ
Ο διάσημος και ειδικός στο θέμα του Χίτλερ ιστορικός Σιρ Ίαν Κέρσο, με τη συνέντευξη του οποίου ξεκίνησε η εφημερίδα το αφιέρωμα, δήλωσε ότι δεν θα έπαιρνε μέρος στο αφιέρωμα αν γνώριζε ότι θα συμμετάσχει και ο κύριος Ίρβινγκ. Στην συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην εφημερίδα ο Βρετανός ιστορικός για άλλη μια φορά προκάλεσε με τις απόψεις του για την σφαγή εκατομμυρίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.


“Tο Ολοκαύτωμα είναι απλά ένα σλόγκαν, ένα προϊόν όπως το Κλινέξ ή η τάδα μάρκα πρίντερ. Το έχουν μετατρέψει σε εμπορικό προϊόν και έχουν βγάλει ένα σωρό λεφτά από ταινίες” δήλωσε ο 71χρονος Ίρβινγκ, προκαλώντας το μένος του Ισραήλ.


Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Μαδρίτη Ραφαέλ Σούτζ, καταδίκασε την συνέντευξη λέγοντας ότι πρόκειται για προσβολή προς τους αναγνώστες, τους ιστορικούς και την έννοια της ελευθερίας του λόγου. Συγκεκριμένα είπε “όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για το συγκεκριμένο θέμα γνωρίζουν ότι ο κύριος Άιρβινκγ είναι απλά απατεώνας.”


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφημερίδα υπεραμύνθηκε τις δημοσίευσης με το επιχείρημα της ελευθερίας του λόγου. Όμως ο Άβνερ Σαλέβ, διευθυντής του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα δήλωσε σε επιστολή του προς την εφημερίδα ότι “υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν υπάρχουν “υπερ” και “κατά”. Η εφημερίδα νομιμοποιεί τις απόψεις ενός ανθρώπου που δεν το αξίζει. ..Είναι αδιανόητο μια σοβαρή εφημερίδα δίνει βήμα στον αντισημισμό”. Η ιδέα του Ολοκαυτώματος χτίστηκε δεκαετίες μετά τα γεγονότα δηλώνει ο κύριος Ίρβινγκ “Μέχρι τη δεκαετία του 1970 ήταν απλώς ένας κόκκος σκόνης στον ορίζοντα” δηλώνει στην El Mundo. “Η απόδειξη είναι ότι δεν εμφανίζεται σε καμία βιογραφία ηγετών του 2ου ΠΠ. Αλλά από τότε έγινε της μόδας. Οι Εβραίοι το έκαναν ετικέτα, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική όπως ο Γκέμπελς. Εφηύραν ένα σλόγκαν και το επαναλάμβαναν σε σημείο αηδίας.”


Σε ερώτηση της εφημερίδας αν συνεχίζει να πιστεύει ότι τα 6 εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν είναι υπερβολή δήλωσε “δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα. Δεν μετράω πτώματα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Ολοκαύτωμα.” ‘Οταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος “Πως και είστε ο μοναδικός ιστορικός που αρνείται ότι στρατόπεδα όπως το Άουσβιτς συνέβαλαν στο Ολοκαύτωμα?” ο Άιρβινγκ απάντησε: “Γιατί ο ένας αντιγράφει τον άλλο. Για να μην κατηγορηθούν όπως εγώ.”


Ο κύριος Ίρβινγκ πέρασε 11 μήνες στη φυλακή το 2006 για τις απόψεις του. Στο άρθρο χτες επέμενε ότι ο Χίτλερ δεν ευθυνόταν για το Ολοκαύτωμα και ότι απλώς παρασύρθηκε από πιο έξυπνους συνεργάτες “τον κορόιδευαν συνέχεια οι υφιστάμενοί του.” Η υπόθεση ότι ο ηγέτης των Ναζί είχε σαν στόχο να εξολοθρεύσει τους Εβραίους απάντησε “είναι ένα ψέμα της προπαγάνδας.”


Το δημοσίευμα καταλήγει με κάποιες…ανατρεπτικές δηλώσεις του βρετανού ιστορικού. Ο Γκέμπελς και ο Χίμλερ ήταν οι ένοχοι όχι ο Χίτλερ ενώ ο Τσώρτσιλ, “ένας διεφθαρμένος πολιτικός”, ήταν υπεύθυνος για τον πόλεμο. “Έσπρωξε την αγγλική αυτοκρατορία στον πόλεμο και τη διέλυσε.” Θα έπρεπε να είχε συνθηκολογήσει με το Χίτλερ? “Φυσικά, ήμασταν πολύ κοντά στη λήξη του πολέμου το 1940.”

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το δημοσίευμα:

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/david-irving-sparks-row-over-holocaust-propaganda-1782545.html


1 σχόλιο. Σχολιάστε!

Ο/Η Τάσος Ι. Καμπάς έγραψε: (πριν 18 δευτερόλεπτα)
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι?
Πάντα η ιστορία γράφεται από τους νικητές.
Αν είναι αλήθεια?
Υπάρχει πόλεμος χωρίς πτώματα?
Αν ήταν αλήθεια, τότε γιατί το σημερινό Ισραήλ εμπλέκεται σε πολέμους? Λίγα έχουν κάνει? Για να ρωτήσουμε τους Παλαιστίνιους.
Όλοι οι Εβραίοι που εμπλέκονται σε υψηλές θέσεις στις διάφορες Αμερικάνικες κυβερνήσεις λίγα έχουν κάνει?
Οι ΗΠΑ τι έκαναν στην ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑ?
Δεν είναι αλήθεια ότι ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει διαστρεβλωμένα αναληθεί στην κοινή γνώμη?
Δεν είναι αλήθεια ότι η Ελλάς θα μποσρούσε να παραμείνει ουδέτερη όπως η Ισπανία?
Πως μπήκε η Ελλάδα στον πόλεμο, ενώ ο Χίτλερ είχε συμφωνήσει με τον Μεταξά, μέσω του Φον Κανάρη, η Ελλάς να μείνει ουδέτερη?
Η Αγγλική κατασκοπεία δεν έπεισε των υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας να γυρίχει τα μυαλά του Μουσολίνη, και του οποίου τα μυαλά δεν ήταν και ότι καλύτερο?
Είναι αλήθεια ότι οι Αμερικάνοι ήξεραν ότι οι Ιάπωνες θα χτυπήσουν το Περλ Χάρμπορ αλλά η ηγεσία κουφάθηκε για να εξαναγκάσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί την εμπλοκή της Αμερικής στον πόλεμο?
Βρωμάει από παντού.
Η σύγχρονοι Εβραίοι, καθώς και οι καλοί σύμμαχοι του 2ου παγκόσμιου πολέμου, μήπως κάνουν ακριβώς τα ίδια που έκανε ο Χίτλερ? τουλάχιστον για όσα εκείνοι κατηγορούν τον Χίτλερ?

Μετά τιμής
Τάσος Ι. Καμπάς
Αρχιπλοίαρχος ΕΝ
http://capttassos.blogspot.com/

Ο/Η Τάσος Ι. Καμπάς έγραψε: (πριν 20 δευτερόλεπτα)
Σε συνέχεια του ανωτέρου και για να καταλάβουμε ότι βρωμάει πολύ η θεοποίηση του ολοκαυτώματος

Μετά τιμής
Τάσος Ι Καμπάς
Αρχιπλοίαρχος ΕΝ
http://capttassos.blogspot.com/

Νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι

Άμαχοι ήταν περισσότεροι από τους μισούς Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους ισραηλινούς στη Λωρίδα της Γάζας, τον περασμένο χειμώνα, ανακοίνωσε ισραηλινή μη Κυβερνητική Οργάνωση...

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.400 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, από αυτούς 733 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 320 παιδιών και 109 γυναικών.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: