Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

Ο διαμελισμός της Τουρκίας από το ...CNN

Τα γνωστό τουρκικό φοβικό σύνδρομο περί διαμελισμού της χώρας αναζωπύρωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σε εκπομπή της δημοσιογράφου Campbell Brown που μεταδόθηκε στις 21 Αυγούστου, παρουσιάζοντας ένα χάρτη στον οποίο οι νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας εμφανίζονταν με διαφορετικό χρώμα και την ονομασία "Κουρδιστάν". Παρόμοιος χάρτης είχε εμφανιστεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια συζήτησης, με βάση έκθεση που συντάχθηκε από το Κέντρο Ερευνών του αμερικανικού Κογκρέσου.
Μετά τη μετάδοση της εκπομπής, η τουρκική πρεσβεία κινητοποίησε τους μηχανισμούς που έχει οργανώσει στο αμερικανικό έδαφος και αυτοί με τη σειρά τους, με πρώτο και καλύτερο την Ομοσπονδία Τουρκο-Αμερικανικών Συλλόγων (ATAA), οι οποίοι με τη σειρά τους διοργάνωσαν καμπάνια διαμαρτυρίας, μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων και φαξ στο κανάλι CNN.
Μετά την αποστολή δεκάδων χιλιάδων μηνυμάτων και φαξ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του CNN, Bridget Leininger, έστειλε μήνυμα στην ATAA με το οποίο ανέφερε ότι από τεχνικό λάθος εμφανίστηκε στην εκπομπή ένας λανθασμένος χάρτης της Τουρκίας και ζήτησε συγνώμη για το γεγονός αυτό από την τουρκική κοινότητα των ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.mediawatchnow.com, η οποία ενημερώνει τους Τούρκους που κατοικούν στις ΗΠΑ για αντιτουρκικά δημοσιεύματα που δημοσιεύονται σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: