Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

Ακούτε τσάκαλοι στην Ελληνική Βουλή-Πόσο κουφοί ή άσχετοι είσαστε?

Ιδιωτικοποιούνται έξι ναυπηγεία στην Κροατία

Διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση έξι ναυπηγείων προκήρυξε τον Ιούλιο του 2009 το υπουργείο Οικονομίας, Εργασίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Λέο Μπέγκοβιτς, η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε στις διοικήσεις των εταιριών και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι 60 ημέρες και στη συνέχεια θα επιλεγεί η καλύτερη προσφορά. Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκοβιτς, ενδιαφέρον για το κάθε ναυπηγείο έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 6 επενδυτές.

Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, η κυβέρνηση εκτιμά πως από τον πρώτο γύρο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης θα βρεθούν αγοραστές.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν προθεσμία πέντε ετών για να προχωρήσουν σε έργα εκσυγχρονισμού των ναυπηγείων. Υποχρέωσή τους είναι οι επενδύσεις σε υποδομές και σε έργα βελτίωσης της δραστηριότητας των ναυπηγείων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ‘Ενωσης των Εργατικών Συνδικάτων της Κροατίας (HUS), ‘Οζρεν Ματιάσεβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, διότι -όπως είπε - δε θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: