Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

Η μεγαλύτερη απατεωνιά όλων των εποχών - Πετροδολάρια

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010



Γιατί ο Γιούγκερ(μαν) τώρα θυμήθηκε να πει αυτά που είπε;
Μετά από την οικονομική κατρακύλα θέλουν να μας διχάσουν κιόλας;
Δεν είμαι κομματικός υποστηρικτής κανενός, αλλά αυτή η ξαφνική αλλαγή πλεύσης μου μυρίζει άσχημα....
είτε θέλουν να μας συσπειρώσουν γύρω από την Κυβέρνηση και τους πολιτικούς εν γένει, σου λέει Έλληνες είναι θα θελήσουν να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους και θα είναι υπάκουοι το προσεχές διάστημα.........ή θέλουν να μας κάνουν να σιχαθούμε εμπράκτως τους κυβερνώντες για να δοξάσουμε την κυβέρνηση των Βρυξελλών μέσω του επερχόμενου Καλλικράτη;

Μπορεί να λέω χαζομάρες...αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να σκεφτώ το γιατί...

Όσο για απατεώνες, ας δούμε και άλλες μεγάλες χώρες οι οποίες το παίζουν ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ του κόσμου, που έκαναν τα ίδια.......και χειρότερα

Εμείς οι απλοί άνθρωποι είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τα πραγματικά αίτια της κρίσης και πως οδηγηθήκαμε εδώ. Όμως αν δούμε τα πράγματα διαχρονικά μέσα από την αντικειμενική ματιά ενός ιστορικού, θα διαπιστώσουμε πως και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Τα πραγματικά αίτια για τον πόλεμο στο Ιράκ και την σύγχρονη απειλή του Ιράν, που σε λίγο καιρό θα πάρει σάρκα και οστά με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, δεν είναι σαφώς τα πυρηνικά, ούτε η τρομοκρατία και βεβαίως ούτε το πετρέλαιο. Τι είναι λοιπόν; Η λέξη κλειδί στο ερώτημα μας είναι η εξής: ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΑ! Όλα γίνονται για την υποστήριξη της μεγαλύτερης απατεωνιάς στην πρόσφατη ιστορία, το αμερικάνικό πετροδολάριο.



Το 1971, οι ΗΠΑ τύπωναν και ξόδευαν πολύ περισσότερα μετρητά από ότι μπορούσαν να καλύψουν σε χρυσό. Μερικά χρόνια αργότερα, οι Γάλλοι απαίτησαν την εξαργύρωση των μετοχών τους σε χρυσό. Όμως οι ΗΠΑ το απέρριψαν επειδή στην πραγματικότητα δεν είχαν αρκετό χρυσό για τα δολάρια που είχαν ήδη τυπώσει και ξοδέψει σε όλον τον κόσμο, και έτσι θα έπρεπε να δηλώσουν χρεωκοπία.



Έτσι, οι ΗΠΑ πήγαν στους Σαουδάραβες και έκαναν συμφωνία - ο ΟΠΕΚ να κάνει όλες τις συναλλαγές - πωλήσεις πετρελαίου σε αμερικανικά δολάρια



Από εκείνη τη στιγμή, κάθε χώρα που χρειαζόταν να αγοράσει πετρέλαιο έπρεπε πρώτα να έχει αμερικανικά δολάρια, που σημαίνει ότι ανταλλάσσανε τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους σε δολάρια, τα οποία οι Αμερικανοί μόλις είχαν τυπώσει.



Οι Αμερικανοί αγόραζαν το πετρέλαιο στην κυριολεξία δωρεάν τυπώνοντας αυτά τα δολάρια. Το απόλυτο δωρεάν γεύμα για τους Αμερικανούς εις βάρος όλου του υπόλοιπου κόσμου.



Η απάτη όμως άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ο Saddam Hussein άρχισε να πουλάει το πετρέλαιο του Ιράκ απευθείας σε ευρώ, ακυρώνοντας τη βολική συμφωνία των Αμερικανών με τον ΟΠΕΚ. Έτσι ο Saddam κρίθηκε επικίνδυνος και έπρεπε να τον σταματήσουν πάση θυσία. Πως; Η ΗΠΑ βρήκαν μια αφορμή να ξεκινήσουν τον πόλεμο (δες δίδυμους πύργους) και να εισβάλλουν στο Ιράκ και το πρώτο πράγμα που έκαναν οι Αμερικάνοι ήταν να ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ. Έτσι, η κρίση του νομίσματος είχε αποφευχθεί για την ώρα.



Αλλά ό Hugo Chavez (πρόεδρος της Βενεζουέλα) άρχισε να πουλάει και αυτός το πετρέλαιο της Βενεζουέλα σε διαφορετικά νομίσματα από το δολάριο. Αποτέλεσμα; Διάφορες απόπειρες δολοφονίας από την CIA. Το πετροδολάριο ξέφυγε από τον έλεγχο.



Ο Ιρανός πρόεδρος (Ahmedinejad) παρακολουθώντας όλα αυτά, αποφάσισε να κάνει το ίδιο, να πουλάει δηλαδή πετρέλαιο σε όλα τα νομίσματα ΕΚΤΟΣ του δολαρίου.



Το παιχνίδι της κάλυψης έφτασε στο τέλος του για τους Αμερικάνους. Μόλις οι διάφορες χώρες ανακάλυψαν ότι μπορούν να αγοράσουν νομίσματα αντί για αμερικανικά δολάρια, οι περισσότερες χώρες του ΟΠΕΚ, εγκαταλείπουν το δολάριο.



Τι έπρεπε να γίνει λοιπόν; Ή θα φτάναμε στο τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας και καταστροφή της αμερικανικής οικονομίας ή... θα έπρεπε να χτυπηθεί ευθέως το ευρώ με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης ώστε να μπορέσει το δολάριο σταδιακά να ανακάμψει, ανακτώντας τη χαμένη εμπιστοσύνη στις αγορές. Όμως αυτό δεν αρκεί...Σε λίγο καιρό θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στο θέμα του Ιράν. Η ιστορία που σας είπαμε λοιπόν δεν τελειώνει εδώ αλλά τώρα μπαίνουμε στην τελευταία φάση του δράματος.

capttassos.blogspot.com
http://troktiko-blog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: