Τετάρτη, Οκτωβρίου 20, 2010

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Τα ελληνικά ναυπηγεία μπορούν να ξαναζωντανέψουν



Τα ελληνικά ναυπηγεία μπορούν να παράγουν και πάλι πλοία, σύμφωνα με όσα είπε χθες στο λιμάνι του Πειραιά ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, στα πλαίσια της τελετής ονοματοδοσίας του νέου φοτηγού πλοίου «Ian M» που απέκτησε πρόσφατα ο Όμιλος.
 «Στα 30 μου ναυπηγούσαμε βαπόρια στην Ελλάδα. Ας ξανακάνουμε όραμα μας να μας αξιώσει ο Θεός σύντομα να βαφτίζουμε και να υψώνουμε τη σημαία μας σε πλοία που να χτίζονται πάλι από Έλληνες σε ελληνικά ναυπηγεία. Η πραγματοποίηση του ονείρου αυτού είναι χρέος μας εθνικό και επαφίεται στη συναίνεση και τον πατριωτισμό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάκος και συμπλήρωσε: « Το οφείλουμε και πιστεύω απόλυτα, πως το μπορούμε».
Αυτό που απαιτείται σύμφωνα με τον ιδρυτή του ομίλου Τσάκου είναι η συναίνεση και ο πατριωτισμός. Ο ίδιος ευχήθηκε «να ξαναζωντανέψει η Ακτή Μιαούλη και όλες οι ακτές, το Πέραμα, το Σχιστό, η Σαλαμίνα, ο Σκαραμαγκάς, η Ελευσίνα και ακόμα πιο πέρα».
Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της ναυτιλίας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική ναυτοσύνη λέγοντας: «Είναι σε όλους σας γνωστή η εμπιστοσύνη που έχω και ο απεριόριστος θαυμασμός μου στη ελληνική ναυτοσύνη που επεκτείνεται στην ελληνική επιχειρηματικότητα, ευρηματικότητα και μαστοριά. Ας αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από την εξέλιξη της ναυτιλίας μας και από το φωτεινό παράδειγμα των ανθρώπων της».
Αναφορικά με το νεοαποκτηθέν πλοίο του Ομίλου, το «Ιan Μ» είναι ένα νεότευκτο Bulk Carrier 180.000 dwt, το οποίο παρελήφθη την προηγούμενη Πέμπτη. Κατά τη χθεσινή τελετή ονοματοδοσίας του, το πλοίο πήρε το όνομα του κ. Ian McLachlan ενός ναυτοδικηγόρου, ο οποίος συνεργάζεται με τον Όμιλο Τσάκου από τη δεκαετία του 1970. Η σύζυγος του κ. McLachlan η κ. June Legg, ήταν αυτή που «βάφτισε» το πλοίο.
Στην τελετή παρευρέθηκαν ακόμη, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Γιώργος Βλάχος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, οι πρέσβεις της Κορέας και της Ρουμανίας, μέλη της Οικογένειας Τσάκου, καθώς και εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: