Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

Συναγερμός στα προξενεία της Ελλάδας 18/10/2010 2:50:00 μμ

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες περί απειλής επιθέσεων εναντίον διπλωματικών αρχών στο εξωτερικό. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας επιβεβαίωσε πληροφορίες που μεταδόθηκαν το πρωί από το Mega για προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκαν προξενεία της Ελλάδας με απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Δελαβέκουρας στις 13 Οκτωβρίου άγνωστος τηλεφώνησε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί ιρανική οργάνωση και απείλησε με επιθέσεις κατά προσωπικού και κτιρίων των ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό, εφόσον δεν ικανοποιείτο το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε ορισμένους Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας. 

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το περιστατικό τέθηκε άμεσα υπόψη των αρμοδίων επιτόπιων αρχών, οι οποίες έλαβαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος ενημέρωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την έκδοση εγκυκλίου προς όλες τις αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας του Υπουργείου να μεριμνήσουν, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου προστασίας και να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: