Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2010

ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΟύγκο κερνά Μαχμούντ πίνει!

ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Ούγκο κερνά - Μαχμούντ πίνει!

 
Με την δέσμευση ότι θα σταθεί μαζί με το Ιράν εναντίον των κοινών εχθρών, τερματίσθηκε χθες η επίσκεψη του προέδρου Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες στην Τεχεράνη.

«Αδελφέ, που αντιστέκεσαι σαν το βουνό στον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία», ήταν ο αποχαιρετισμός του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εκτός από τις στρατιωτικές τιμές που του αποδόθηκαν.

Πέρα από τις φιλοφρονήσεις, η πρακτική πτυχή της επίσκεψης Τσάβες περιελάμβανε συμφωνίες για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, της βιομηχανίας και του εμπορίου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το Ιράν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την εξόρυξη των αποθεμάτων Ουρανίου που έχουν εντοπιστεί στο έδαφος της Βενεζουέλας και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Παρασκευή πυρηνικών καυσίμων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Σε διπλωματικό επίπεδο επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους να σταθούν αλληλέγγυοι μεταξύ τους στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο και στη Λατινική Αμερική.

Πριν από την Τεχεράνη, ο Ούγκο Τσάβες είχε επισκεφθεί τη Λευκορωσία και τη Ρωσία όπου συμφώνησε με τη ρωσική ηγεσία, να αναλάβουν ρωσικές εταιρείες την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Βενεζουέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: