Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Τάσος Γλυφάδα - Ελλάς και εξωτερικές απειλές

Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ δήλωσε ότι φοβάται πάρα πολύ την απειλή ενός παγκόσμιου πολέμου μεταξύ νομισμάτων. Από ότι γνωρίζω, είχε ξεκινήσει οικονομικός πόλεμος. Άρα τι σημαίνει νομισματικός πόλεμος; Μήπως σημαίνει έναν πόλεμο με πιο συγκεκριμένα στοιχεία; Μήπως πόλεμος μεταξύ συγκεκριμένων χωρών ή σε συγκεκριμένη περιοχή; Γιατί αν το καταλαβαίνω σωστά, ο οικονομικός πόλεμος μου θυμίζει παγκόσμιο πόλεμο, ενώ ο νομισματικός, πόλεμο μεταξύ κρατών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, θα προσπαθήσει τα μέγιστα έτσι ώστε να αποφευχθεί αυτός ο πόλεμος που πλανάται τις τελευταίες ημέρες πάνω από την Παγκόσμια οικονομία, καθώς πολλές αναδυόμενες χώρες, όπως η Κίνα, κατηγορούνται ότι δεν θέλουν να ανατιμήσουν το νόμισμά τους, άρα να ακριβύνουν τα προϊόντα τους, με απώτερο σκοπό οι εξαγωγές των αναπτυγμένων χωρών που έχουν ακριβό νόμισμα να τονωθούν.

Ήθελα να ήξερα, οι αναπτυγμένες χώρες, για παράδειγμα της Ε.Ε., τώρα πήραν χαμπάρι ότι δεν έπρεπε να μηδενίσουν τις δικές τους παραγωγές και να τις μετακομίσουν στην Ασία; Οι χώρες υπό ανάπτυξη ευθύνονται δηλαδή; Η μόνη λύση στο πρόβλημα άραγε είναι η αύξηση των τιμών στα παραγόμενα προϊόντα, ή να μειωθεί η ανεργία στις αναπτυγμένες χώρες; Γιατί δεν ξαναφέρνουν πίσω στην Ευρώπη για παράδειγμα, την απολεσθέντα βιομηχανία της ναυπήγησης πλοίων, τις κατασκευής ρούχων, που τόσο εύκολα παρέδωσαν στους Ασιάτες και έτσι δημιούργησαν ηθελημένη μονοπωλιακή παραγωγή;

Αυτή η είδηση δεν είναι μονοσήμαντη. Αν διαβάσουμε και συνδυάσουμε και άλλες ειδήσεις / δηλώσεις, όπως τις δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, για την ανάγκη Παγκόσμιας Κυβέρνησης, ενός Παγκόσμιου νομίσματος, μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη εκδοθεί σχετικό κέρμα και το βάσταγε ο Μεντβέτεφ στα χέρια του, τότε αυτοί που όντως κινούν τα νήματα θα μας βάλουν σε μεγάλους μπελάδες, αφού αυτό σημαίνει ότι ο Παγκόσμιος χάρτης της γης ή είναι υπό αναθεώρηση, ή ακόμα χειρότερα έχει ήδη αναθεωρηθεί και τώρα μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο.

Επίσης:

Η Γερμανία σύμφωνα με χθεσινές αναφορές του ρώσικου καναλιού-RT channel-έχει ενοχληθεί από τις Εμπορικές επαφές της Κίνας (μήπως υπάγεται και η Ελλάδα σε αυτήν την στεναχώρια;)

Πριν από 2 χρόνια, όταν ξεκίνησε η Παγκόσμια οικονομική κρίση, ο Χένρι Κίσιντζερ δήλωσε στο Αμερικάνικο κανάλι του CNBC: πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση και να δημιουργηθεί μία συνολική στρατηγική που θα γεννήσει μία νέα Παγκόσμια κατάσταση. Εδώ ας θυμηθούμε την δήλωση του Κίσιντζερ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ λέγοντας σε επίσημη δήλωσή του το 1974 ότι η μείωση του πληθυσμού θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής όσον αφορά τις χώρες του 3ου κόσμου. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όχι μόνο το έχουν επιδιώξει, όχι μόνο συνεχίζουν με θέρμη να το επιδιώξουν, αλλά μέσω αυτής της διαδικασίας έχουν βγάλει τρελά κέρδη (π.χ. πόλεμοι, μεταλλαγμένα προϊόντα τροφής).

Επί της ευκαιρίας και αφού αναφέρθηκα στα μεταλλαγμένα προϊόντα, να επισημάνω ότι η Ευρωπαϊκή ένωση κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικά μεγαθήρια, δεν θέλει να εκδώσει κοινή απόφαση μη αποδοχής αυτών των προϊόντων. Ζητάει από τις κυβερνήσεις μέλη να αποφασίσουν αυτόνομα για το τι θα κάνουν. Έτσι όμως θα "χαθούν" αυτά τα προϊόντα μέσω αυτής της διαδικασίας, αν μία χώρα τα αποδεχθεί. Οι μεταλλαγμένοι σπόροι δεν είναι μόνο επικίνδυνοι για τα προϊόντα που παράγονται, αλλά και για τα επόμενα προϊόντα που θα παραχθούν, αφού το υπέδαφος δηλητηριάζεται για πολλά χρόνια.

--
Capt. Anastassios I. Kampas
24hrs tel: +30 6944 34 3838

Δεν υπάρχουν σχόλια: