Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

"Θα μας βρεις απέναντι σου Γιώργο! Βράζει ο απόδημος ελληνισμός"


"Οι συνεχείς αρνήσεις του ΠαΣοΚ να ψηφίσει το σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης για ψήφο στους Αποδήμους, έχει καταστήσει τον κ. Παπανδρέου «persona non grata» στους κύκλους του απανταχού ελληνισμού.
Όπου και εάν πας, με όποιους και εάν μιλήσεις, η μόνιμη επωδός είναι: «Αυτό δεν το ξεχνάμε. Μετέφερε το στον κ. Παπανδρέου. Θα μας βρει απέναντι του».
Το ΠαΣοΚ βλέπετε δεν μπόρεσε, δεν άντεξε, δεν...
στάθηκε στο πλευρό των αποδήμων. Δεν ανταποκρίθηκε στο εθνικό κέλευσμα και στο ύψος των περιστάσεων.

Μάλιστα πολλοί από τους ομογενείς μας αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου, από την μια πλευρά να τους αρνείται το ιερό δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεστε και από την άλλη να δηλώνει ότι στις προθέσεις του είναι να δοθεί αυτό το δικαίωμα στους…. μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Θεωρεί σπουδαιότερους και ιεραρχεί σε υψηλότερο επίπεδο τους εδώ αλλοδαπούς μετανάστες από τους Έλληνες του εξωτερικού;

Ειδικά οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θεωρούν ως εθνικό ατόπημα αυτό που πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό ο κ. Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού , είχαν διατυπώσει τη συναίνεσή τους ως προς το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου.
Είχαν μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι γι’ αυτούς προέχει η άμεση καθιέρωση της ψήφου των εκτός επικρατείας Ελλήνων με τη ψήφιση του σχετικού εκτελεστικού νόμου που συζητείτο τότε στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου όμως, κινούμενος με μικροπολιτική (;) συμπεριφορά ανακάλυπτε συνεχή προσκόμματα, αθετώντας κατάφωρα τις δεσμεύσεις του στη Διακομματική Επιτροπή του περασμένου Ιουλίου.
Μάλιστα ανασύροντας επιστολές αμφιβόλου κύρους, προσπάθησε να θίξει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την αξιοπιστία των μελών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ισχυριζόμενος (δια των εκπροσώπων του κόμματος του) ότι.... δεν εκφράζουν την Ομογένεια.

Καταλάβατε; To Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ….δεν εκπροσωπεί την Ομογένεια ! Χα ! Τότε ποιος την εκπροσωπεί ; Καμία …παράξενη και ύποπτη ως προς τους σκοπούς της και την χρηματοδότηση της … ΜΚΟ ;

Με αυτή την ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη στάση του ο κ. Παπανδρέου, εκτός του ότι ζημίωσε το εθνικό συμφέρον, κατάφερε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα έναντι της Ομογένειας και του Ελληνισμού.
Αυτή η στάση του ήταν κάτι που δεν περίμενε ο απανταχού ελληνισμός καθώς τόσο ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου μεγάλωσε στην Αμερική και πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του στον Καναδά και τη Σουηδία, αλλά και ο ίδιος ο σημερινός αρχηγός του ΠαΣοΚ έζησε και μεγάλωσε εκτός Ελλάδας.

Είναι πράγματι απορίας άξιον το γεγονός. Δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε λογική. Εκτός ,εάν έχουν βάση αυτά που μου κατήγγειλαν οι συνομιλητές μου περί ...... Ατλαντικών εντολών !


YΓ. Για όσους δεν γνωρίζουν ( ή τους διακρίνει η καχυποψία ) ο νόμος θα ετίθετο σε λειτουργία τις μεθεπόμενες εκλογές και δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Άρα , κατά τους συνομιλητές μου ,τέτοια πιθανή …. διστακτικότητα από την πλευρά του ΠαΣοΚ δεν υπήρχε !"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: