Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2009

Το «εθνικό συμφέρον» είναι το ΔΝΤ, και η κρίση είναι η ευκαιρία τους.


Δεν έχει ξαναγίνει.

Ο νέο-πατριώτης Καραμανλής, κουρασμένος αμετανόητος και αδιόρθωτος, διάβασε τις «συστάσεις» του ΔΝΤ, για προεκλογικό πρόγραμμα. Και το real estate ακροατήριο χειροκροτούσε χλιαρά. Για αυτούς, «η κρίση είναι ευκαιρία».Τις εκλογές ,τις επέβαλε στον Καραμανλή, η «παγκόσμια διακυβέρνηση», και όχι,« οι εργολάβοι», που απλά μετέφεραν το «μήνυμα».

Το ίδιο έκαναν και οι «επαναστατικοί συνεργάτες»,του ΔΝΤ με τη βόμβα στο χρηματιστήριο.Μετά το πάρτυ που κράτησε 5 χρόνια , τώρα, «στόχος είναι ο περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος και το νοικοκύρεμα του κράτους», όπως είπε ο κ.Καραμανλής, που «υποσχέθηκε» στο ΔΝΤ :

-Πάγωμα των προσλήψεων το 2010 και αυστηρό περιορισμό των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία, ώστε να αναλογεί μια πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις».(Το ίδιο έλεγε και ο Παλαιοκρασάς το 1990).

-Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της Χώρας, αλλά και εκείνου της Ευρωζώνης.-Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

-Περικοπή, για μια διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών. Περικοπή κατά 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της Κυβέρνησης, των Νομαρχών και Δημάρχων για μια διετία-Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο Υπουργείο, όποια Υπηρεσία κι αν εργάζονται. (Το ίδιο υπόσχεται και ο κ. Καρατζαφέρης).

.-Κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών.-Πόλεμο κατά της( γαλάζιας) φοροδιαφυγής.- Ενοποίηση εισπρακτικών μηχανισμών για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.- Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης.-Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

- Μείωση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, για τους νέους ασφαλιζόμενους.- αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου,(Βατοπέδιο Νο2)

- συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, με άμεση προτεραιότητα: Καζίνο Πάρνηθας, Ελληνικές Αλυκές, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ. Ερευνώνται επίσης εναλλακτικές προτάσεις για τη ΔΕΠΑ, η οποία παράλληλα πωλεί τη συμμετοχή της στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Οι εκλογές επομένως γίνονται για να βγει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, που θα επιβάλει το πρόγραμμα του ΔΝΤ, σαν «φιλολαϊκή» και «πράσινη» πολιτική.

Πράσινη λιτότητα και πράσινη πείνα.Το ζητούμενο για τη χρηματιστηριακή αγορά, είναι η εξασφάλιση αυτοδυναμίας.

Ήδη, η Citigroup ψήφισε αυτοδυναμία και επόμενος τα γκάλοπ των εργολάβων την προσφέρουν απλόχερα στον κ. Γιώργο. Η Citigroup, που ελέγχει την Εθνική τονίζει πως η αγορά θα εκλάβει αρνητικά μια αλλαγή στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. (Επομένως κάτω τα χέρια από τον Αράπογλου).

Στην περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ αναμένονται αλλαγές στις διοικήσεις ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ίσως και στον ΟΤΕ διατάσσει η Citigroup.(Επομένως όχι στα ΕΛΠΕ). Η Citigroup πάντως μας ενημέρωσε ότι οι οικονομικές πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων δεν είναι πολύ διαφορετικές. Και όπως πολύ σωστά ειπε ο κ. Καραμανλής , οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν απλώς τον (ηθοποιό) Πρωθυπουργό.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: