Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Παπανδρέου στο ΙΚΑ της Πλ. Αττικής

Μίλησε με νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με πολίτες και κατέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, στην πλατεία Αττικής, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να επισκεφθεί το υποκατάστημα μόνος του, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε με υπεύθυνους του καταστήματος και πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και διαπίστωσε την εικόνα που είχε και ο ίδιος για την ταλαιπωρία που υφίστανται, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες.

Αρκετοί απ' αυτούς εξέφρασαν την άποψη ότι αυτή η ταλαιπωρία θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την υιοθέτηση ενός on line συστήματος υπηρεσιών.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εμπειρία των εργαζομένων για την εγκαθίδρυση ηλεκτρονικού συστήματος διακυβέρνησης. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ και ενημερώθηκε για το τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη προσωπικού καθώς έχουν αρκετά χρόνια να προσληφθούν νέοι γιατροί.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη με προσωπικό σταζ του ΙΚΑ και είπε ότι τόσο το θέμα των σταζ όσο και της ανεργίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πάγιο τρόπο από εδώ και πέρα.

Εξάλλου, τόσο πριν όσο και μετά την επίσκεψή του στο υποκατάστημα του ΙΚΑ ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε καταστήματα της περιοχής και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι οι πολίτες που είπαν «επιτέλους ένας πρωθυπουργός χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους».

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: