Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

ΝΤΟΠΗ-ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΖΟΥΝ-ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες.

Μετά λύπης μου στο portal που εχετε (http://www.protagon.gr/) είδα ένα video διαμαρτυρίας και στο οποίο portal, εσείς που λέγεστε μορφωμένοι και σοβαροί άνθρωποι, διαφημίζεται αυτό το video λέγοντας το κάτωθι:

Αν ψάχνετε το βίντεο των Μουζουράκη-Κάτσαρη που προκάλεσε αντιδράσεις «εθνικιστικών» κύκλων, μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λοιπόν κύριοι και κυρίες, το video το είδα, όπως επίσης διάβασα τα αγανακτησμένα σχόλια πολλών συνανθρώπων μας μέσω του blog τροκτικος. Στην αρχή το μυαλό μου μπλόκαρε, εκνευρίστηκα και ήθελα να βρίσω. Εντυπωσιάστηκα απο το πόσο εύκολα κάποιοι, που μάλλον όχι μόνο δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία μας αλλά επίσης δεν γνωρίζουν και την παγκόσμια ιστορία, βρίζουν και χλευάζουν κάποια θέματα τα οποία χρίζουν προσεκτικής αντιμετώπισης μιας και για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους αυτή η επέτειος, αυτή η σημαία, σημαίνει πολλά.

Άρα, όταν θέλεις να προσεγγίσεις κάτι το οποίο είναι αποδεκτό από πλειοψηφία ανθρώπων, ακόμα και δίκιο να έχεις, για να μην το χάσεις το δίκιο σου μιλάς προσεκτικά. Αυτό που έκαναν οι δύο πιτσιρικάδες μπορώ να πω (μου δίνουν το δικαίωμα να το πω) ότι είναι από του πονηρού. Θέλουν να γίνουν διάσημοι? Θέλουν μέσω της αρνητικής δημοσιότητας να γίνουν διάσημοι? Εσείς μέσω αυτής της αρνητικής δημοσιότητας τι επιδιώκεται? Να γίνεται πιο διάσημοι? Γιατί λοιπόν γράφεται στο portal οτι κάποιοι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ έχουν αντιδράσει? Γιατί βάζεται ταμπέλες?

Υποτίθεται ότι είστε ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ, δεν γνωρίζεται ότι λέξεις όπως ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΥΡΩΠΑ-Ι-ΣΤΗΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, είναι λέξεις / εκφράσεις που έχουν παρερμηνευθεί και ο καθένας τα μεταφράζει κατα το δοκούν ή κατα πόσο είναι ηλίθιος ή οχι?

Εγώ λοιπόν για παράδειγμα, που πραγματικά ενοχλήθηκα είμαι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ? Για πείτε μου σας παρακαλώ τι σημαινει ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ? Είναι κακό ή όχι τελικά να είσαι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ?

Η σημαία την οποία χλέυασαν τα δύο ανόητα και απαίδευτα παιδάκια, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν κάποτε για αυτήν την πατρίδα, δεν χρίζουν τέτοιας αντιμετώπισης. Κάποιος ΕΥΖΩΝΑΣ, ονόματι ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ, ο τελευταίος αμυνόμενος ΕΥΖΩΝΑΣ της Ακρόπολης, ενώ τον σεβάστηκαν οι εχθροί για τον ανδρισμό του, αυτοκτόνησε για τις ιδέες που έχουν κεντηθεί πάνω σε αυτό το κολόπανο, όπως εσείς το θεωρείται.

Ναι, δεν διαφωνώ οτι την σημαία μας και πολλά εθνικά μας σύμβολα τα έχουμε καταπατήσει σχεδόν όλοι μας. Ναι, κάποια κανάλια και διαφημιστές, έκαναν την σημαία μας μέχρι και ΚΥΛΟΤΑ, Αυτό τι σημαίνει, ότι μπορούμε να καθυβρίζουμε? Και βέβαια όχι.

Όλοι σε κάτι πιστεύουμε, όπως και οι πιτσιρικάδες που έκαναν αυτό το video. Ίσως σημαία δικιά τους να είναι ο τρόπος που κουρεύονται, που χτενίζονται και που ντύνονται. ΔΕΚΤΟΝ. Θα παλέψω για το δικαίωμα τους να έχουν το ατομικό δικαίωμα ελευθερίας να πρεσβέυουν τις απόψεις τους, αρκεί να μην παιρνούν τα όρια. Όταν περάσουμε τα ατομικά μας όρια, τότε ενοχλούμε την ελευθερία του άλλου. Θα σας άρεσε για παράδειγμα κάποιος που δεν του αρέσει το εκεντρικό σας κούρεμα, και το οποίο για εσάς είναι σημαία-σας εκφράζει και δεν ενοχλείται κανέναν, να σας το κάψει το μαλί? Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι για καποιες κολότριχες?

Αυτή λοιπόν είναι η κουλτούρα που πρέπει να έχουμε? Ούτε τα ζώα στην ζούγκλα δεν πιστεύω ότι το κάνουν αυτό.

Και για να τελειώνω με την απάντησή μου. Συμφωνώ ότι την ιστορία, μας την έχουνε πασάρει όπως θέλουν κάποιοι. Την ιστορία κατα μεγάλο ποσοστό την γράφουν όπως θέλουν οι νικητές, αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε και είναι στο παρασκήνιο, πίσω από την κουρτίνα.

Αν αυτά τα πιτσιρίκια, και αν εσείς πιστεύεται ότι μας κοροϊδεύουν με αυτά που μας λένε, τότε βρείτε άλλο τρόπο έκφρασης. Με τέτοιες χαζομαρούλες βοηθάτε το σύστημα που μας ρουφάει το αίμα. αυτά τα κοράκια τρίβουν τα χέρια τους με αυτές τις βλακείες.

Ψάχτε την ιστορία και την παρα-ιστορία που έχει γραφτεί από όσους πήραν μέρος. Από όλους όμως. Διαβάστε την ιστορία που γράφτηκε από τους νικητές, από τους ηττημένους, από τους φασίστες, από κάποιους που τους λένε τρελλούς, από τους τάχαμου ουδέτερους, από τους κουμουνιστές. Όταν διαβάσεται καλά, βάλτε μετά την λογική σας να δουλέψει, γιατί δυστυχώς σχεδόν όλοι μας, έχουμε αφήσει την λογική μας να σκουριάσει. Αφού λοιπόν δουλέψει η λογική σας, και αφού μεταφέρεται την ιστορία στο παρόν, τότε και μόνο τότε βγάλτε συμπεράσματα.

Μην ξεχνάτε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους, δεν μπορούν να καταλάβουν τα λάθη τα δικά τους και των άλλων. Όσοι δεν γνωρίζουν ιστορία είναι σχεδόν τούβλα άχρηστα ακόμα και για οικοδομή. Μπορώ να πω ότι είναι έρμεα των αρπακτικών που οικονομάνε επάνω στην ασχετοσύνη μας.

Ναι, είναι υγεία η αντίδραση, αλλά η καθύβριση είναι ύπουλη. Πριν όμως βγείτε να βρίζεται, και πριν κάνεται διαφήμιση σε κάποιους μωρούς, ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ, κάντε ρεπορτάζ, ψάχτε και απαντήστε μας για τα κάτωθι:

1) Οι Γερμανοί ήθελαν να χτυπήσουν την Ελλάδα? Έστειλε ή δεν έστειλε ο ΧΙΤΛΕΡ ανθρώπους του να σκοτώσουν τον ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ όταν ο τελευταίος μας χτύπησε?
2) Οι Ιταλοί ενώ είχαμε συνθήκη ειρήνης μαζί τους και ενώ ο ΧΙΤΛΕΡ είχε ζητήσει από ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ να μην χτυπήσει την Ελλάδα για να παραμείνουμε ουδέτεροι στον πόλεμο (όπως η ΙΣΠΑΝΙΑ, η ΤΟΥΡΚΙΑ, η ΕΛΒΕΤΙΑ) γιατί μας χτύπησε? Γιατί δεν άκουσε ο Μουσολίνι το αφεντικό του άξονα που ήταν ο ΧΙΤΛΕΡ?
3) Ήταν ο Μουσολίνι στην λίστα μισθοδοσίας της Εγγλέζικης κατασκοπείας? (Scotland Yard). Ήταν ή δεν ήταν πράκτορας των Εγγλέζων?
4) Ήταν ή δεν ήταν διπλός πράκτορας των Εγγλέζων ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και δούλευε υπέρ τους? Γιατί τον κρέμασαν οι Ιταλοί ως προδότη?
5) Γιατί ενώ ο Μεταξάς, πάλευε να παραμείνει ουδέτερη η Ελλάδα στον πόλεμο, ο Βασιλέας Γεώργιος ήθελε να μπούμε στον πόλεμο? Ήταν ή δεν ήταν Εγγλεζοφερμένος ο Βασιλέας τότε?
6) Ο Μεταξάς πάλευε να μείνουμε ουδέτεροι, γιατί πίστευε ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι η καταστροφή της Ελλάδος, μια χώρα τότε με πολλά οικονομικά και άλλα προβλήματα ήταν σοφό να εμπλακεί σε έναν τέτοιο πόλεμο? Τι ήθελαν τα ποντίκια ανάμεσα στον πόλεμο των Ελεφάντων?
7) Μήπως ο ΜΕΤΑΞΑΣ κατάλαβε ότι ο πόλεμος είναι στημμένος και ήθελε να μας προστατέψει? Γιατί τον δολοφόνησαν? Γιατί τελικά τον δολοφόνησαν. Ας αποφασίσει κάποιος να ανοίξει τον φάκελο ΜΕΤΑΞΑ!!!
8) Πως τον έλεγαν τον τότε Έλληνα ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ της SCOTLAND YARD στην Ελλάδα? Αληθεύει ότι τον έλεγαν ΛΑΜΠΡΑΚΗ? Αν είναι αλήθεια, γιατί έκανε το παν για να κατέβουν οι Εγγλέζοι στην Ελλάδα τάχαμου για να μας βοηθήσουν ενώ στην ουσία δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα?
9) Γιατί το αεροδρόμιο του ΜΑΛΕΜΕ στην Κρήτη το παρέδωσαν οι Εγγλέζοι στην ουσία στους Γερμανούς?
10) Πως τον έλεγαν τον τότε Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας? Που πήγαν οι 40 τόννοι χρυσού όταν έπεσε η Ελλάδα στους Γερμανούς? 20 τόννοι πήγαν στους Γερμανούς. Οι άλλοι που πήγαν?
11) Γιατί έκτοτε κανένας ΕΘΝΑΡΧΗΣ της Ελλάδος δεν ζήτησε πίσω αυτές και άλλες αποζημιώσεις? Γιατί αποδεχτήκαμε να μην πάρουμε μία δραχμή πίσω και πατσίσαμε με τα ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ? Γιατί το πατσίσαμε με τους δούλους Έλληνες που στείλαμε για εργάτες στην Γερμανία?
12) Γιατί αρχής, εξ αρχής έγινε ο 2ος Παγκόσμιος?
13) Γιατί έγινε ο εμφύλιος στην Ελλάδα μετά? Πείτε μας σας παρακαλώ όμως την πραγματική αλήθεια. Η μία και σίγουρη αλήθεια είναι ότι ως Έλληνες είμαστε κεφάλες και προσκυνάμε στρατόπεδα. Θέλουμε ντε και καλά να έχουμε νταβατζήδες στο κεφάλι μας και να τους επικαλούμαστε. Ξεχνάμε όμως ότι κανείς δεν θα αγαπήσει την πατρίδα μας περισσότερο από εμάς. Ότι όλα τα άλλα ειναι εκ του πονηρού. Άρα την μια αλήθεια την ξέρουμε. Ακόμα και σήμερα είμαστε μοιρασμένοι (βλέπε κομματοποίηση). Που είναι όμως η υπόλοιπη αλήθεια? Για βρείτε την και πέστε μας.

Αν το κάνεται τότε αυτό λέγεται "επαναστάση", το video που αναρτήσατε λέγεται χαζο κουλτούρα.

Όπως βλέπετε, αυτό το μήνυμα έχει πολλούς αποδέκτες, και πιστεύω να διαβαστεί σοβαρά. Όπως βλέπετε ούτε και εγώ φοβάμαι να βάλω το ονοματο-επώνυμό μου. Ο υπογράφων πήγε να αφήσει τα κόκαλλά του στον ΕΒΡΟ το 1987 με το SISMIC. Το έκανα όχι για το ύφασμα με τις μπλε και ασπρες λωρίδες, αλλά γιατί αυτό το πανί συμβολίζει ότι πίσω από την σκοπιά μου στον Έβρο είχα 9 εκατομύρια ψυχές που θέλουν να ζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό το πανί στην ενέδρα του Έβρου συμβόλιζε ότι τα εδάφη που αμύνομαι σκεπάζουν τα κόκαλλα κάποιων που πάλεψαν και για εμένα κάποτε.

Αυτό το πανί συμβολίζει κάτι, δεν έχει στόμα να μιλήσει, δεν έχει χέρια να φασκελώσει. Αυτό το πανί έχει σκεπάσει τα φέρετρα κάποιων ηρώων. Αν διαφωνείται με κάποιες πολιτικές, αν διαφωνείται με κάποιους που κυβερνούν, τότε να έχετε τα άντερα να τα βάλεται μαζί τους. Εκτός κι αν φοβάστε ότι θα χάσεται παχυλούς μισθούς και επιχορηγήσεις.

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ και ΟΧΙ ΑΝΤΡΙΚΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Μετά τιμής.
Τάσος Ι. Καμπάς
Αρχιπλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.




Π. Μουζουράκης - Στ. Κάτσαρης: 28η Οκτωβρίου










Δεν υπάρχουν σχόλια: