Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

Θα μας τρελάνουν! Αντί να παραιτηθεί ο Παναγόπουλος μας δουλεύει

ΑΞΙΟΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.....ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ?......ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΠΑΤΕ?.............ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?.....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?.........ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ..........ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ??........ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ......ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ...ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΩΡΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.....


ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΓΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ?

Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου:
1. Οι σωρευμένες ζημίες από 110 εκ. € το 2005 μειώθηκαν στις 31.12.08 σε 100,8 εκ. €, παρά το γεγονός...

ότι οι ζημίες αυτές επιβαρύνθηκαν με το κόστος των 45,7 εκ. € για την εθελούσια έξοδο του 2001. Τα τρία τελευταία χρόνια εξάλλου τα πρωτογενή αποτελέσματα της εταιρίας είναι θετικά.

2. Το κόστος των εξωτερικών παραγωγών της ΕΡΤ προσδιορίζεται μέσα από σειρά διαδικασιών και εισηγήσεων επιτροπών, που προβλέπονται στην ισχύουσα για την ΕΡΤ νομοθεσία. Οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εκπομπή «Στην Υγειά μας» του κ. Σπύρου Παπαδόπουλου, επισημαίνεται ότι είναι ένα από τα φθηνότερα προγράμματα του είδους στην ελληνική τηλεόραση, (τα αντίστοιχα των ιδιωτικών καναλιών κοστίζουν υπερδιπλάσια ποσά), διαρκεί περίπου τρεις ώρες, έχει υψηλότατες τηλεθεάσεις και διακρίνεται για την υψηλή ποιότητά του.

3. Συμβάσεις έργου ή συμβάσεις αποκλειστικής απασχόλησης αποτελούν τρέχουσα πρακτική της ΕΡΤ Α.Ε. τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 και προβλέπονται ρητά στον ιδρυτικό νόμο της Εταιρίας 1730/87, όπως ισχύει, καθώς και στην σχετική κείμενη νομοθεσία. Οι συμβάσεις έργου συνάπτονται σύμφωνα με τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις, μετά από γνωμοδότηση αρμόδιας επιτροπής και δεν υπερβαίνουν το έτος. Οι συμβάσεις αποκλειστικότητας των δημοσιογράφων επανεξετάζονται επίσης κατ’ έτος και υπογράφονται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι αμοιβές των ανωτέρω κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της αγοράς.

4. Οι αποδοχές των στελεχών της διοίκησης καθορίζονται με νόμο και υπουργικές αποφάσεις, που εφαρμόζονται πλέον της δεκαετίας. Οι αποδοχές αυτές υπολείπονται αντιστοίχων του ιδιωτικού τομέα.

5. Το Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο 2007-2012 της ΕΡΤ, έχει υλοποιηθεί επιτυχώς στο μέγιστο μέρος του. Ειδικότερα, έχουν πληρωθεί όλες οι προβλέψεις του για τη λειτουργία των τριών νέων ψηφιακών καναλιών και την ανάπτυξη του αναγκαίου δικτύου. Έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ και ήδη το κοινό έχει πρόσβαση σε αυτό. Οι επενδύσεις ολοκληρώθηκαν στο μέγιστο μέρος τους. Ο ετήσιος μέσος όρος τηλεθέασης των δημόσιων καναλιών έχει ανέλθει στο 15,8 για το 2008 ενώ οι ραδιοφωνικές ακροαματικότητες κινούνται στο 23%. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ εκπέμπει από 7 τηλεοπτικά κανάλια (3 αναλογικά, 3 ψηφιακά και 1 δορυφορικό) με σύνολο εκπομπής 62.000 ώρες σε ετήσια βάση και 26 ραδιοφωνικούς σταθμούς (6 κεντρικούς, 19 περιφερειακούς, 1 διεθνή) με 100.000 ώρες προγράμματος ετησίως.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: