Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Σύλληψη Ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου στο Ισραήλ.


Σε σύλληψη και παράνομη κράτηση Ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου η οποία εργάζεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα προχώρησαν αργά το απόγευμα οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα η διπλωματική υπάλληλος η οποία βρισκόταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή των Ανατολικών Ιεροσολύμων (παλαιστινιακός τομέας υπό κατοχή του Ισραήλ) βρέθηκε μπροστά .....

σε μια συγκέντρωση η οποία και ξεκινούσε εκείνη τη στιγμή. Παρκάρισε το όχημά της και κατέβηκε από αυτό για να ρωτήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Κάποια μέλη ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων την ενημέρωσαν ότι πρόκειται για διαδήλωση ενάντια στην πολιτική - κατασχέσεων σπιτιών παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και εξώσεών τους από τις εστίες τους - που ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο το Ισραήλ.

Τη στιγμή εκείνη αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν με διάθεση να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και παρά το γεγονός ότι η ίδια τους ενημέρωσε ότι είναι διπλωματική υπάλληλος και τους έδειξε το διπλωματικό της διαβατήριο, την συνέλαβαν οδηγώντας τη στο τμήμα.

Εκεί της κράτησαν το διαβατήριο και της αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο κατηγορώντας την για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής».

Ο Γενικός Πρόξενος Ιεροσολύμων κ. Σ. Αθανασίου ενημερώθηκε για το συμβάν από μέλος διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης. Όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση της Ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου, ο διοικητής αρνήθηκε αξιώνοντας ότι δεν υπάρχει διπλωματική ασυλία.

Τελικώς, αφέθηκε ελεύθερη, τρεις ώρες αργότερα μετά από παρέμβαση του υπουργείου των εξωτερικών του Ισραήλ.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: