Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Συνάντηση προέδρου κυπριακής Βουλής με τον Ρώσο αναπληρωτή ΥΠΕΞ


Σταθερή και αμετάβλητη παραμένει η ρωσική θέση για το Κυπριακό και η λύση του πρέπει να στηρίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με όσα είπε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν...

στην κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη Μόσχα υπό τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν.

Ο κ. Καράσιν υποδέχθηκε τους Κύπριους αξιωματούχους στο κεντρικό κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο "φιλική και κοντινή στη Ρωσία χώρα", αναφέρθηκε, δε, στην επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο, η οποία "θα βοηθήσει στο συγχρονισμό των απόψεων μεταξύ των δύο χωρών σε πολλά διεθνή ζητήματα".

Εκ μέρους όλων των Κυπρίων, της Βουλής και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για "τη σταθερή στήριξη που της παρέχει σε θέσεις αρχών και αξιών, χωρίς να επηρεάζεται από όποιας μορφής σκοπιμότητες".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, "κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο της διμερούς ρωσο-κυπριακής συνεργασίας σε διάφορους τομείς". Οι δύο πλευρές συζήτησαν τόσο την κατάσταση του Κυπριακού και τις προοπτικές των απευθείας διακοινοτικών συνομιλιών, που διεξάγονται στην Κύπρο και "εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας Ρωσίας και Κύπρου σε ποικίλους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΟΑΣΕ".

Ο κ. Καρογιάν υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΔΗΚΟ και του κυβερνώντος κόμματος "Ενιαία Ρωσία" και στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Άνω Βουλής Σεργκέι Μιρόνοφ.

Αύριο, η κυπριακή αντιπροσωπεία συναντάται με τον δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ και επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: