Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

Κίνα: Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 14:26

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα αναμένουν για το τρέχον τρίμηνο ανώτατοι αξιωματούχοι στο Πεκίνο, εκτιμώντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει τα μέτρα στήριξης και χαλαρής νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει.

Επαναλαμβάνοντας κυβερνητική ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας, ο αντιπρόεδρος της χώρας Λι Κεκιάνγκ δήλωσε ότι η πορεία της οικονομίας είναι καλύτερη της αναμενόμενης και ότι η ανάκαμψή της έχει αποκτήσει σταθερές βάσεις.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνεται κάθε τρίμηνο», ανέφερε ο Λι, μιλώντας σε διεθνές φορολογικό συνέδριο. «Η Κίνα είναι αισιόδοξη και ικανή να εκπληρώσει τους οικονομικούς της στόχους για το έτος», πρόσθεσε.

Επισημαίνοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμη γεμάτος εμπόδια, ο Λι υπογράμμισε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει την «ενεργητική δημοσιονομική και κατάλληλα χαλαρή νομισματική πολιτική» που υιοθέτησε στο τέλος του περασμένου έτους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γουάνγκ Τζουν τόνισε, από την πλευρά του, ότι η επιτάχυνση της ανάπτυξης θα βοηθήσει την Κίνα να εκπληρώσει το δημοσιονομικό της στόχο, παρέχοντάς της την ικανότητα να συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία.

Παρά την έμφαση που δίνεται στη διατήρηση της χαλαρής οικονομικής πολιτικής, η αισιοδοξία που διαφαίνεται στις δηλώσεις των Κινέζων αξιωματούχων για την πορεία της οικονομίας έχει οδηγήσει τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι το Πεκίνο εξετάζει τρόπους για να ξεκινήσει να αποσύρει τα εξαιρετικά χαλαρά μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: