Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ - Καταγγελία για νοσοκομεία - ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Καλή σας μέρα

Θα ήθελα να καταγγείλω τα κάτωθι και σας παρακαλώ κάντε κάτι:

ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Μετά από άσχημες εμπειρίες που είχα με όλο το σύστημα υγείας όταν το 2001 και 2002 έτρεχα με τον πατέρα μου, εχτές επαναλήφτηκε η καταράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Συγγενικό μου πρόσωπο με πρόβλημα υπατικό έπρεπε να εισαχθεί σε νοσοκομείο για αντιμέτωπιση αιμοραγίας (κυρσοί ισοφάγου). Το πρόβλημα μεγάλο αφού ο ασθενής έχει σοβαρό πρόβλημα.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε τον ασθενή στο κρατικό νικαίας, το οποίο όμως δεν είχε τα απαραίτητα εργαλεία (έλλειψη) για να σταματήσει την οισοφαγική αιμοραγία (διαδικασία ΑΠΟΛΙΝΩΣΗΣ).

Ενώ στην αρχή μας έλεγαν ότι το σχετικό μηχάνημα είναι εκτός λειτουργίας και είναι στην διαδικασία επισκευής, μετά από πολλές ώρες μας ενημερώνουν με περίσιο θάρρος ότι δεν έχουν τους απαραίτητους δακτύλιους για αντιμετώπιση αιμοραγίας.

Περιττό να αναφερθώ στην άσχημη και προσβλητική συμπεριφορά κάποιων υπεύθυνων γιατρών στην Α-Παθολογική πτέρυγα του Κρατικού και περιττό να πω ότι προσπάθησα να βρώ άκρη τηλεφονώντας στο γραφείο διοίκησης του Νοσοκομείου αφού όταν πήγα στο γραφείο διοίκησης δεν βρήκα κανέναν. Περιττό να αναφέρω ότι πήρα τηλέφωνο το υπεύθυνο υπουργείο να μου δώσει τα τηλέφωνα του Κρατικού Νικαίας και μου έδωσαν νούμερα που δεν ισχύουν.

Ερώτηση λοιπόν ενός ηλιθίου πολίτη κατώτερου Θεού.

1) Το υπουργείο ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τα σωστά νούμερα επικοινωνίας των νοσοκομείων του?-ΓΙΑΤΙ?
2) Γιατί το ΕΚΑΒ έστειλε ασθενή με αιμοραγία και ο οποίος ήταν λιπόθυμος, σε νοσοκομείο το οποίο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει?
3) Γιατί το ΕΚΑΒ δεν πήγε τον ασθενή σε άλλο νοσοκομείο εκτός περιοχής ΠΕΙΡΑΙΑ? Σε σχετική ερώτηση μας απήντησαν ότι απαγορεύετε να πάνε ασθενή σε νοσοκομείο εκτός περιοχής ΠΕΙΡΑΙΑ. Μα είναι δυνατόν?
4) Όταν βρέθηκαν οι δακτύλιοι απολύνωσης εκτός νοσοκομείου, για αντιμετώπιση αιμοραγίας (μετά από σχεδόν 12 ώρες) και ενώ η αιμοραγία ξαναεμφανίστηκε και οι γιατροί έλεγαν ότι πρέπει να γίνει άμεσα η θεραπεία, γιατί μας είπαν το καταπληκτικό ότι ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ ή ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?-Θα μας τρελλάνουν?
5) Γιατι το ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ βρωμάει πατόκορφα? Μυρωδιές καταπληκτικές στα δωμάτια ασθενών.
6) Τι γίνεται με το σύστημα εξαερισμού το οποίο ειναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα για ένα νοσοκομείο?
7) Γιατί οι νοσοκόμες αλλάζουν στον διάδρομο ασθενών πίσω από παραβάν?
8) Γιατί κουφώματα και πόρτες / παράθυρα που αλλάχτηκαν κάποια στιγμή, παρέμειναν στις βεράντες του νοσοκομείου? Δεν υπάρχει κάποιος να πάρει τα παλιά? Το συνεργείο που τα έβαλε γιατί δεν τα πήρε μαζί του? Γιατί δεν τα δίνουν σε παλιατζή?
9) Γιατί οι μονάδες εξαερισμού που είναι πολύ παλιές τουλάχιστον δεν συτηρούνται σωστά και δεν επισκευάζονται? Παράδειγμα: προστατευτικά καλύματα εξωτερικών μονάδων τοποθετημένα στις βεράντες, δίπλα από τα παράθυρα των ασθενών σε αθλία κατάσταση, παροχές νερού και ρέυματος με διαλυμένες μονώσεις και χωρίς προστασία, παροχές και καλώδια που τοποθετήθηκαν μπροστά από πόρτες εισόδου και εξόδου με κίνδυνο να σωριαστούν άνθρωποι κάτω. Υπόψην ότι κυκλοφορούν ασθενείς, άνθρωποι μεγάλοι ηλικίας, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα κτπ-ΝΤΡΟΠΗ, υπάρχει κάποιος που πρέπει να δωσει λόγο?
10) Γιατί επιτρέπουν να κυκλοφορούν γυναίκες μέσα στο νοσοκομείο και οι οποίες μετά από τις 5 το απόγευμα ψάχνουν για δουλειά απολειστικής νοσοκόμας? Η προσφορά ως εξής: 40 ευρώ χωρίς απόδειξη και 75 ευρώ με απόδειξη. Αυτές οι κυρίες γιατί κυκλοφοράνε ελεύθερες και παζαρεύουν στα δωμάτια? Με τι χαρτιά καταλληλότητας?
11) Έχει μπει κανείς στις τουαλέτες του νοκομείου? Μόνο για ποντίκια και όχι για ανθρώπους.
12) Για να δημιουργήσουν δωμάτια για ασθενείς και για να μην υπάρχουν ρατζα, έχουν δημιουργήσει με χωρίσματα περισσότερους χώρους για κρεβάτια και στον οποίο χώρο ίσα που μπάινει ένα κρεβάτι (πλάτος και μήκος). Η πλήρης καταράκωση του ασθενούς.
13) Κρεβάτια διαλυμμένα τελείως.
14) Σεντόνια και μαξιλάρια που τα χρησιμοποιούν οι άστεγοι.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ή ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?. Οι παχουλοί μισθοί τους έχουν τραβήξει μακρυά από την καθημερινότητα ή οι εργοδότες των καναλιών που έχουν συμφέροντα και στον τομέα υγείας, δεν αφήνουν τέτοια ρεπορτάζ να βγούν στην οθόνη?

Μετά τιμής
Τάσος Ι. Καμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: